Εμφιαλωμένο νερό: Αποζημίωση 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε 8 άτομα που έπαθαν ηπατική ανεπάρκεια

Εμφιαλωμένο νερό: Αποζημίωση 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε 8 άτομα που έπαθαν ηπατική ανεπάρκεια

Το δικαστήριο της Νεβάδα επιδίκασε αποζημίωση άνω των 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων κατά της εταιρείας νερού Real Water.

Ένορκοι επιδίκασαν αποζημίωση ύψους 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε 8 κατοίκους του Λας Βέγκας, οι οποίοι υπέστησαν αιφνίδια ηπατική ανεπάρκεια μετά την κατανάλωση του ανακληθέντος νερού της εταιρείας Real Water.

Οι κάτοικοι του Λας Βέγκας, μεταξύ των οποίων 5 παιδιά και 3 ενήλικες, ισχυρίστηκαν ότι το Real Water περιείχε μια τοξική χημική ουσία γνωστή ως υδραζίνη, η οποία οδήγησε σε αιφνίδια ηπατική ανεπάρκεια.

Η υδραζίνη είναι μια τοξική χημική ουσία που χρησιμοποιείται στην παραγωγή καυσίμων πυραύλων. Τα εμπλεκόμενα παιδιά ήταν ηλικίας από 7 μηνών έως 5 ετών και χρειάστηκε να μεταφερθούν αεροπορικώς σε παιδιατρικό νοσοκομείο στο Σολτ Λέικ Σίτι της Γιούτα για θεραπεία. Όλοι όσοι επλήγησαν υποφέρουν τώρα από μόνιμη ηπατική βλάβη και ψυχικά τραύματα.

Αφού η υγειονομική περιφέρεια με έδρα το Λας Βέγκας δημοσιοποίησε την έρευνα του FDA στα μέσα Μαρτίου 2021, ο πρόεδρος της εταιρείας Brent Jones εξέδωσε επίσημη δήλωση με την οποία καλούσε τα καταστήματα σε όλη τη χώρα να αποσύρουν το Real Water από τα ράφια. Η εταιρεία χαρακτήρισε την κίνηση αυτή εθελοντική.

Μια ομοσπονδιακή αγωγή, η οποία διευθετήθηκε τον Ιούνιο του 2021, ισχυρίστηκε ότι το προσωπικό της Real Water δεν είχε καθαρίσει και απολυμάνει σωστά τις δεξαμενές νερού στις οποίες αναμιγνύουν επεξεργασμένο νερό της δημοτικής βρύσης με το E2 Concentrate, οδηγώντας ενδεχομένως σε χημική και μικροβιακή μόλυνση.

Ενώ οι εταιρείες προωθούσαν τα προϊόντα τους στην αγορά ως υγιεινή εναλλακτική λύση στο νερό της βρύσης, η κυβέρνηση ισχυρίστηκε ότι τα προϊόντα, στην πραγματικότητα, αποτελούνταν από νερό της δημοτικής βρύσης που οι κατηγορούμενοι επεξεργάστηκαν με διάφορες χημικές ουσίες κατά παράβαση των τρεχουσών ορθών πρακτικών παραγωγής, των σχετικών προτύπων ασφάλειας τροφίμων και των μέτρων πρόληψης κινδύνων

Τον Ιούνιο του 2021, ο FDA ανακοίνωσε ότι η Real Water συμφώνησε να διακόψει τις δραστηριότητές της μέχρι να μπορέσει να συμμορφωθεί με τους ομοσπονδιακούς κανονισμούς.

Ωστόσο, μόλις δύο μήνες αργότερα, στις 20 Αυγούστου 2021, η εταιρεία κατέθεσε επίσημα αίτηση πτώχευσης κατά το κεφάλαιο 7 εν μέσω πολλών εκκρεμών αγωγών.

Αυτή δεν είναι η πρώτη υπόθεση στην οποία οι ένορκοι επιδικάζουν αποζημιώσεις εκατομμυρίων. Τον Οκτώβριο του 2023, ένορκοι επιδίκασαν αποζημίωση άνω των 228 εκατομμυρίων δολαρίων σε ενάγοντες που υπέφεραν επίσης από ηπατική ανεπάρκεια, συμπεριλαμβανομένης της οικογένειας μιας 69χρονης γυναίκας που πέθανε από ηπατική ανεπάρκεια το 2020.

cibum.gr

Αιθέριο έλαιο τσουκνίδας. Η δυνατή απάντηση στην τριχόπτωση.

Αιθέριο Έλαιο Ελίχρυσος. Μοναδική Προσφορά!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr