Έχετε σκούρες μασχάλες; Δείτε τι μπορείτε να κάνετε

Έχετε σκούρες μασχάλες; Δείτε τι μπορείτε να κάνετε

Οι περιοχή της μασχάλης είναι μια περιοχή ταμπού του σώματος που συχνά παραμελείται. Είναι γεγονός ότι παραμένει ένα από τα πιο ευαίσθητα σημεία που όσο το παραμελούμε τόσο χειροτερεύει η υφή και η όψη του.

Οι δυσχρωμίες και η έντονη υφή που αποκτά το συχνά αφυδατωμένο δέρμα της μασχάλης είναι ορισμένα μόνο από τα προβλήματα της περιοχής. Ωστόσο πολλές φορές αντιλαμβανόμαστε τα προβλήματα της μασχάλης αρκετό καιρό αργότερα από την εκδήλωσή τους. Ας δούμε όμως γιατί συμβαίνει.

Photo by bruce mars on Unsplash

Γιατί σκουραίνει το δέρμα στις μασχάλες μας;
Πρωταρχικό αίτιο είναι το αποσμητικό. Πολλά από τα χημικά των αποσμητικών προκαλούν δυσχρωμίες και όταν μάλιστα συνδυαστούν με την τριβή του ξυρίσματος ή τη φυσική τριβή του δέρματος το πρόβλημα εντείνεται. Το αποτέλεσμα είναι οι σκούρες μασχάλες. Τι μπορούμε να κάνουμε όμως γι αυτό;

Ξεκινάμε με την πρόληψη.

Τα απαλά αποσμητικά περιορίζουν την πιθανότητα δυσχρωμιών και μάλιστα υπάρχουν αποσμητικά που είναι φτιαγμένα για να ενυδατώνουν ταυτόχρονα τη μασχάλη. Έπειτα, η αποφυγή του ξυρίσματος, όσο δύσκολο και αν φαντάζει, βοηθά σημαντικά.

Οι επιλογές είναι πολλές, καθώς τα σύγχρονα λέιζερ θα σε βοηθήσουν να απαλλαχθείς από την τριχοφυΐα. Αν όμως πάλι, δεν θέλεις να καταφύγεις σε λέιζερ τότε μπορείς απλά να ελαττώσεις το ξυραφάκι. Ακόμα και αυτό θα ανακουφίσει το δέρμα σημαντικά.

Τέλος υπάρχουν και οι σπιτικές θεραπείες που κάνουν θαύματα. Στην περίπτωση της μασχάλης, το λεμόνι είναι το μυστικό για τις δυσχρωμίες! Σίγουρα το έχεις ξανασυναντήσει στις θεραπείες του προσώπου και ισχύει ακριβώς το ίδιο και για τη μασχάλη.

Το λεμόνι είναι ένα ισχυρό απολεπιστικό και ενώ στο πρόσωπο μπορεί να σου δημιουργήσει προβλήματα αν καθίσεις έστω και λίγο στον ήλιο, στη μασχάλη δεν θα έχεις αυτό το πρόβλημα. Η χρήση του αντηλιακού βέβαια είναι πάντα απαραίτητη καθώς ζούμε στην πιο ηλιόλουστη χώρα του κόσμου! Be aware!

www.infowoman.gr

Έλαιο κολοκύθας για φυσικό μπότοξ.

Αιθέριο έλαιο Σιτρονέλας. Εντομοαπωθητικό!

Ρυζέλαιο. Το έλαιο της Ιαπωνικής ομορφιάς.

Wet look: Πώς να δημιουργήσεις το πιο hot καλοκαιρινό χτένισμα

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr