Φυτικά φάρμακα για τα γαστρικά έλκη

Φυτικά φάρμακα για τα γαστρικά έλκη

Εάν παράγετε υπερβολικό οξύ, όπως μπορεί να συμβεί σε περιόδους στρες, αυτό επιδεινώνει την κατάσταση. Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι με γαστρικό έλκος ιδιαίτερα παράγουν πολύ λίγο οξύ. Λαμβάνοντας βότανα, μπορείτε να επιταχύνετε την επούλωση και να ελαχιστοποιήσετε τον πόνο που σχετίζεται με το έλκος. Μερικές προτάσεις είναι παρακάτω.

Valeria Boltneva: https://www.pexels.com

Τα γαστρικά έλκη είναι εκείνα που εμφανίζονται στο στομάχι, ενώ τα δωδεκαδακτυλικά έλκη βρίσκονται στο ανώτερο τμήμα του λεπτού εντέρου. Ο όρος πεπτικό έλκος συνήθως περιλαμβάνει και τους δύο τύπους.

Τα βακτήρια του ελικοβακτηριδίου του πυλωρού προκαλούν πολλά πεπτικά έλκη. Αυτός ο οργανισμός ή άλλοι ερεθιστικοί παράγοντες μπορούν να διασπάσουν τη βλεννογόνο επένδυση του στομάχου, επιτρέποντας στο πεπτικό οξύ να καταβροχθίσει τον υποκείμενο ιστό.

Φυτικά φάρμακα για τα έλκη

Από καιρό πιστεύεται ότι επιδεινώνει τα έλκη, αλλά τελικά διαπιστώθηκε, ότι το πιπέρι καγιέν (προσοχή με μέτρο) βοηθά στην επούλωση τους σε ορισμένες περιπτώσεις. Διεγείροντας τη ροή του αίματος για να φέρει θεραπευτικά θρεπτικά συστατικά στην περιοχή, αυτό το μέλος της οικογένειας νυχτολούλουδου μπορεί να είναι καλή θεραπεία για τα έλκη.

Λαμβάνοντας 1/4 κουταλάκι του γλυκού σε 1 φλιτζάνι ζεστό νερό την ημέρα είναι το μόνο που χρειάζεται.

Το λάχανο και ο χυμός του είναι επίσης γνωστοί για τις ικανότητές τους στην επούλωση του έλκους.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι οι ασθενείς με έλκος που πίνουν 1 λίτρο χυμού ωμού λάχανου την ημέρα συχνά θεραπεύουν τα έλκη τους σε πέντε ημέρες. Όσοι τρώνε λάχανο έχουν επίσης ταχύτερους χρόνους επούλωσης, αν και όχι τόσο δραματικοί όσο με τον χυμό.

Τα προϊόντα κήπου πλούσια σε φλαβονοειδή μπορεί επίσης να είναι χρήσιμα.

Μελέτες δείχνουν ότι ορισμένα βιοφλαβονοειδή αναστέλλουν την ανάπτυξη του ελικοβακτηριδίου του πυλωρού. Αυτές οι ενώσεις είναι επίσης χρήσιμες ως αντιφλεγμονώδεις. Τρώτε φαγητά με κόκκινο και μοβ χρώμα, όπως δαμάσκηνα, μούρα και κόκκινο λάχανο. Ο μαϊντανός και τα κρεμμύδια είναι επίσης καλές πηγές. Το σκόρδο και η γλυκόριζα έχει επίσης αποδειχθεί ότι σκοτώνουν το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού σε δοκιμαστικούς σωλήνες.

Το μύρτιλλο χρησιμοποιείται συχνά στη Ρωσία για τη θεραπεία ελκών. Μειώνει τη φλεγμονή στο στομάχι και τα έντερα και προστατεύει τους εύθραυστους βλεννογόνους τους.

Η καλέντουλα είναι επίσης καλή για τα έλκη λόγω της ικανότητας επούλωσης πληγών. Είναι ελαφρώς δυσάρεστο όμως να πίνεται ως τσάι οπότε οι βοτανολόγοι συνιστούν να προσθέσετε βάμμα καλέντουλας στο ρόφημα για μια ωραία χημεία και μια ευχάριστη γεύση.

Υπάρχουν διάφορες πρόσθετες βοτανικές θεραπείες για τα έλκη. Εκτός από αυτά που συζητήθηκαν προηγουμένως, οι παρακάτω φυτικές θεραπείες μπορεί να βοηθήσουν στην ανακούφιση ή τη θεραπεία του έλκους σας.

Το χαμομήλι είναι μια δημοφιλής θεραπεία του έλκους. Είναι γνωστό ότι μειώνει τη φλεγμονή, επιταχύνοντας έτσι τη διαδικασία επούλωσης. Η απιγενίνη, ένα φλαβονοειδές που περιέχεται στο χαμομήλι, βοηθά στην καταπολέμηση του ελικοβακτηριδίου του πυλωρού. Αρκετά δυνατά φλιτζάνια τσάι την ημέρα μπορεί να είναι χρήσιμα.

Η γλυκόριζα μιμείται τη δράση του χαμομηλιού, αλλά είναι ακόμα πιο αποτελεσματική. Καταπραΰνει τη φλεγμονή και ενθαρρύνει το στομάχι να προστατεύεται από το οξύ. Αυτό το βότανο βοηθά στη βελτίωση και στη διατήρηση της ακεραιότητας της επένδυσης του στομάχου και του λεπτού εντέρου διεγείροντας την παραγωγή μιας ουσίας που ονομάζεται βλεννίνη. Όταν η επένδυση του στομάχου και του δωδεκαδακτύλου, το ανώτερο τμήμα του λεπτού εντέρου, είναι καλά επικαλυμμένα με βλεννίνη, είναι λιγότερο πιθανό να εμφανιστούν έλκη. Χρησιμοποιήστε απογλυκυρριζωμένη γλυκόριζα (DGL) για να αποφύγετε την αύξηση της αρτηριακής πίεσης. Λαμβάνετε τα μασώμενα δισκία λίγο πριν από τα γεύματα και αρκετές ώρες πριν τον ύπνο. Συνήθως συνιστώνται 250-500 mg.

Το Marshmallow είναι επίσης ένας καταπραϋντικός παράγοντας. Η βλέννα του ηρεμεί τη φλεγμονή και βοηθά στην επούλωση των ελκών. Η ολισθηρή φτελιά, με το βλεννώδες τζελ της, καταπραΰνει επίσης την επένδυση του στομάχου και του λεπτού εντέρου. (Είναι καλύτερο να ανακατεύετε τη σκόνη σε νερό που είναι σε θερμοκρασία δωματίου.)

Η μέντα είναι ένα άλλο καλό βότανο για τη μείωση της φλεγμονής που σχετίζεται με τα πεπτικά έλκη. Το κύριο ενεργό συστατικό του, η μενθόλη, είναι αντιβακτηριδιακή, επομένως μπορεί να βοηθήσει στην απαλλαγή από το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού. Σε ορισμένες περιπτώσεις διεγείρει την πέψη και μπορεί να αυξήσει την οξύτητα, γι’ αυτό χρησιμοποιήστε με προσοχή εάν συμβεί αυτό.

Το Yarrow έχει διαπιστωθεί κλινικά ότι κάνει θρόμβο αίματος πιο γρήγορα και σταματά την αιμορραγία. Εάν έχετε αιμορραγικά έλκη, το τσάι ή το βάμμα αχύρου μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο της ανεπιθύμητης αιμορραγίας. Το Yarrow είναι επίσης εξαιρετικό στη μείωση της φλεγμονής.

Τα έλκη, ειδικά εκείνα που αιμορραγούν (μερικές φορές σημειώνονται ως μαύρα κόπρανα), χρειάζονται ιατρική φροντίδα. Συζητήστε με έναν γιατρό τον συνδυασμό συμβατικής και φυτικής θεραπείας. Μην χρησιμοποιείτε χαμομήλι εάν είστε αλλεργικοί σε αμβροσία, αστέρα ή χρυσάνθεμο.

Ανεξάρτητα από το ποια φυτική θεραπεία θα δοκιμάσετε, μπορεί να διαπιστώσετε ότι η λήψη βοτάνων κατά την έναρξη ενός έλκους θα σας βοηθήσει να απαλύνετε τον πόνο του ή ακόμα και να επιταχύνετε την επούλωση. Αξίζουν μια δοκιμή!

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr