Wall Pilates: 5 ασκήσεις στον τοίχο για μετά τα 50

Wall Pilates: 5 ασκήσεις στον τοίχο για μετά τα 50

Γυμνάσου εύκολα και γρήγορα με τη βοήθεια του τοίχου, στο σπίτι σου κάνοντας αυτές τις pilates ασκήσεις!

Καθώς μεγαλώνεις, η διατήρηση του μυϊκού τόνου, της ευλυγισίας και της συνολικής φυσικής κατάστασης γίνεται όλο και πιο σημαντική. Το pilates, γνωστό για τις ασκήσεις χαμηλής εκπόνησης, προσφέρει ένα ιδανικό πρόγραμμα γυμναστικής για σένα που είσαι άνω των 50 και όχι μόνο.

Τι είναι το Wall Pilates;
Το Wall Pilates (πιλάτες τοίχου), ειδικότερα, χρησιμοποιεί την υποστήριξη ενός τοίχου για να ενισχύσει τη σταθερότητα, την ισορροπία και τη συμμετοχή των μυών, καθιστώντας το ιδανικό για τη σμίλευση του σώματος, ελαχιστοποιώντας παράλληλα τον κίνδυνο τραυματισμού.

Αυτή η προπόνηση Wall Pilates στοχεύει στη δύναμη του πυρήνα, βελτιώνει τη στάση του σώματος και αυξάνει τη συνολική δύναμη και ευελιξία.

1. Κυλινδρικές κινήσεις πάνω-κάτω

Η κυλινδρική κίνηση πάνω-κάτω στον τοίχο τεντώνει τη σπονδυλική στήλη, βελτιώνει τη στάση του σώματος και γυμνάζει τους μύες του κορμού. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος προθέρμανσης και αύξησης της ευλυγισίας της πλάτης και των οπίσθιων μηριαίων.

www.pexels.com

2. Καθίσματα στον τοίχο

Τα καθίσματα στον τοίχο δυναμώνουν τους τετρακέφαλους, τους οπίσθιους μηριαίους και τους γλουτούς, ενώ παράλληλα γυμνάζουν τον κορμό. Βοηθούν στην ενδυνάμωση και στην αντοχή του κάτω μέρους του σώματος.

3. Εκτάσεις ποδιών στον τοίχο

Οι άρσεις ποδιών στον τοίχο στοχεύουν στον πυρήνα, τους γοφούς και τους μηρούς, βελτιώνοντας τη σταθερότητα και τη δύναμη στο κάτω μέρος του σώματος ενισχύοντας την ισορροπία.

4. Σανίδα τοίχου

Η σανίδα τοίχου είναι μια εξαιρετική άσκηση για την ενδυνάμωση του κορμού, των ώμων και των χεριών. Προωθεί επίσης τη σωστή ευθυγράμμιση και σταθερότητα.

5. Κάμψεις στον τοίχο

 

 

Οι κάμψεις (push-ups) τοίχου γυμνάζουν το στήθος, τους ώμους, τους τρικέφαλους και τους μύες του κορμού. Είναι μια εξαιρετική άσκηση για το άνω μέρος του σώματος που είναι πιο ήπια για τις αρθρώσεις από τα “παραδοσιακά” push-ups.

shape.gr

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr