Πως το κολύμπι (αποκλειστικά στην θάλασσα), μας κάνει δυνατούς γερούς και όμορφους.

Πως το κολύμπι (αποκλειστικά στην θάλασσα), μας κάνει δυνατούς γερούς και όμορφους.

Ο ήχος των κυμμάτων και το υπέροχο γαλάζιο της θάλασσας λειτουργούν διαλογιστικά. Για λίγο όλα ηρεμούν και ο οργανισμός συντονίζεται με τον ρυθμό, τον ήχο και την σύσταση του θαλασσινού παφλασμού. Η θάλασσα ξεσηκώνει τις εμβρυικές μας μνήμες από την κοιλιά της μάνας μας αλλά και δένει με το δικό μας σώμα καθώς κι εμείς είμαστε μικρές θάλασσες αφού ως γνωστόν είμαστε κατά 70% νερό.

ΤΙ ΑΛΛΟ ΟΜΩΣ ΚΑΝΕΙ Η ΘΑΛΑΣΣΑ;

Ρυθμίζει τον ύπνο και τον διαβήτη, κάνει πλούσια τα μαλλιά παρόλο που αρχικά φαίνεται ότι τα ξεραίνει (αρκεί να βάλεις μαλακτική μετά)δίνει χαρά και ευεξία ενώ γυμνάζει και πόσα άλλα ακόμη!

Ο θαλασσινός αέρας είναι φορτισμένος με αρνητικά ιόντα, που αυξάνουν την ορμόνη της ευτυχίας. Το θαλασσινό νερό είναι πλούσιο σε μαγνήσιο, το οποίο βοηθά στη χαλάρωση των μυών και ανακουφίζει από το στρες και τον νευρικό εκνευρισμό. Περιέχει επίσης βρωμίδιο, ένα στοιχείο που ανακουφίζει από τους μυϊκούς πόνους. Επιπλέον, το θαλασσινό νερό αναζωογονεί, απολεπίζει και αποτοξινώνει το δέρμα, συμβάλλοντας στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας. Έχει αποδειχθεί αποτελεσματικό στη θεραπεία δερματικών παθήσεων όπως το έκζεμα, η ψωρίαση, τα εξανθήματα και η ακμή.

Η έκθεση στον θαλασσινό αέρα είναι ευεργετική λόγω της υψηλής συγκέντρωσης αρνητικών ιόντων. Τα αρνητικά ιόντα έχουν θετική επίδραση στη διάθεση, αυξάνοντας τα επίπεδα της σεροτονίνης, της λεγόμενης ορμόνης της ευτυχίας. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που αισθανόμαστε ευφορία και χαλάρωση κοντά στη θάλασσα.

Το θαλασσινό νερό, εκτός από το μαγνήσιο, περιέχει και άλλα μέταλλα και ιχνοστοιχεία που είναι ευεργετικά για το δέρμα. Το βρωμίδιο είναι γνωστό για την αναλγητική του δράση, μειώνοντας τους μυϊκούς πόνους και την ένταση. Η χρήση του θαλασσινού νερού για την αναζωογόνηση του δέρματος περιλαμβάνει απολέπιση και αποτοξίνωση, γεγονός που βοηθά στην εξάλειψη των νεκρών κυττάρων και των τοξινών.

Η τακτική επαφή με το θαλασσινό νερό μπορεί να βελτιώσει την υγεία του δέρματος. Πολλοί δερματολόγοι συνιστούν το θαλασσινό νερό για τη θεραπεία παθήσεων όπως το έκζεμα, η ψωρίαση, τα εξανθήματα και η ακμή, λόγω των αντιφλεγμονωδών και αντισηπτικών ιδιοτήτων του. Συνολικά, τα οφέλη του θαλασσινού νερού στην υγεία είναι πολλαπλά και σημαντικά.

ΜΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΑ

Το μαγνήσιο είναι γνωστό για τις θρεπτικές του ιδιότητες, που βοηθούν στην ενδυνάμωση των τριχοθυλακίων και την προώθηση της υγιούς ανάπτυξης των μαλλιών. Εάν επιθυμείτε πιο χοντρή τρίχα και όγκο στα μαλλιά, το κολύμπι στη θάλασσα μπορεί να είναι μια εξαιρετική φυσική λύση. Είναι επίσης σημαντικό  να εφαρμόζετε ένα μαλακτικό μετά το κολύμπι, για να προστατεύσετε τα μαλλιά σας από το να γίνονται ξηρά και μπερδεμένα λόγω της αλατότητας.

Όπως συμβαίνει συχνά με την ομορφιά, έχει να κάνει με την ισορροπία ι. Η σωστή φροντίδα και η χρήση φυσικών πόρων, όπως το θαλασσινό νερό, μπορεί να προσφέρει πολλαπλά οφέλη, αρκεί να εφαρμόζετε τις κατάλληλες πρακτικές για να διατηρείτε τα μαλλιά σας υγιή και όμορφα.

ΚΟΛΥΜΠΙ ΚΑΙ ΑΝΟΙΑ.

Μια πρόσφατη μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ δείχνει ότι το κολύμπι σε κρύο νερό θα μπορούσε να βοηθήσει στην προστασία του εγκεφάλου από νευροεκφυλιστικές ασθένειες όπως η άνοια.

Η μελέτη διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που κολυμπούν τακτικά σε κρύο νερό έχουν υψηλότερα επίπεδα μιας αποκαλούμενης πρωτεΐνης «κρύου σοκ» στο αίμα τους. Η πρωτεΐνη, η οποία βοηθά στο σχηματισμό συνάψεων, έχει αποδειχθεί ότι επιβραδύνει την εμφάνιση της άνοιας και  επιδιορθώνει ορισμένες από τις βλάβες του.

ΚΟΛΥΜΠΙ: Η ΠΙΟ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΚΑΛΛΙΓΡΑΜΟ ΣΩΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΚΟΥΡΑΣΗ ΛΟΓΩ ΑΝΩΣΗΣ.

unsplash.com

Το κολύμπι είναι μια από τις πιο ολοκληρωμένες μορφές άσκησης που υπάρχουν, καθώς ενεργοποιεί σχεδόν όλες τις μυϊκές ομάδες του σώματος. Ορισμένες κινήσεις στο κολύμπι προσφέρουν ισχυρή γυμναστική και είναι εξαιρετικές για τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης.

Ελεύθερο (Κρόουλ): Αυτή η κίνηση είναι εξαιρετική για την ενδυνάμωση των χεριών, των ώμων και της πλάτης. Τα πόδια επίσης δουλεύουν σκληρά, προσφέροντας καρδιαγγειακή αντοχή. Το ελεύθερο κολύμπι αυξάνει την αντοχή και τη δύναμη, ενώ καίει πολλές θερμίδες.

Ύπτιο: Ενισχύει κυρίως τους μύες της πλάτης και του κορμού, ενώ επίσης γυμνάζει τα χέρια και τα πόδια. Η κίνηση αυτή βοηθά στην ευθυγράμμιση της σπονδυλικής στήλης και στη βελτίωση της στάσης του σώματος.

Πεταλούδα: Η πιο απαιτητική κίνηση του κολυμβητικού στυλ, η πεταλούδα, ενεργοποιεί ολόκληρο το σώμα, ιδιαίτερα τους ώμους, τον κορμό, τα χέρια και τα πόδια. Είναι εξαιρετική για την ανάπτυξη της δύναμης και της εκρηκτικότητας.

Πρόσθιο (Βασίλισσα): Εστιάζει στους μύες του στήθους, τους τρικέφαλους και τον κορμό. Βοηθά στην ενδυνάμωση των ποδιών, ενώ η αναπνοή είναι πιο ελεγχόμενη, κάνοντάς το κατάλληλο για άτομα που θέλουν να βελτιώσουν την αντοχή τους.

Κικ ποδιών (Kickboard): Χρησιμοποιώντας ένα σανίδι για τα χέρια, το κικ ποδιών εστιάζει στα πόδια και τους γλουτούς. Αυτή η άσκηση είναι εξαιρετική για την ενδυνάμωση του κάτω σώματος και την καρδιοαναπνευστική αντοχή.

Όλες αυτές οι ασκήσεις, βοηθάνε στην ενδυνάμωση, την αντοχή και τη συνολική φυσική κατάσταση.

Το Αυτοκρατορικό Μπαχαρικό που Προστατεύει από τις Επιπλοκές Διαβήτη, Φροντίζει -Καρδιά -Πίεση-Χοληστερίνη.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr