Λιωμένο πλαστικό στο μάτι της κεραμικής εστίας: Πως να το καθαρίσεις χωρίς να την καταστρέψεις

Λιωμένο πλαστικό στο μάτι της κεραμικής εστίας: Πως να το καθαρίσεις χωρίς να την καταστρέψεις

Αν κόλλησε στο μάτι της κεραμικής εστίας σακούλα ή κάποιο πλαστικό σκεύος μην αγχώνεστε έχει συμβεί σχεδόν σε όλους. Δείτε στο άρθρο που ακολουθεί πως να καθαρίσετε το λιωμένο πλαστικό από το μάτι της κουζίνας χωρίς να την καταστρέψετε.

Στην κουζίνα μπορεί να τύχει να κολλήσει πάνω κάποιο πλαστικό σκεύος ή πλαστική συσκευασία. Μην πανικοβάλλεστε όμως! Παρακάτω θα δείτε πώς μπορείτε να καθαρίσετε λιωμένο πλαστικό από τα μάτια της κουζίνας.

Αφήστε την κουζίνα να κρυώσει εντελώς
Όταν έχει κολλήσει πλαστικό στο μάτι της κουζίνας μην προσπαθήσετε να το διορθώσετε όσο είναι ζεστό. Αφενός τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα και αφετέρου υπάρχει κίνδυνος να καείτε.

Αφαιρέστε ότι μπορείτε
Αφού η κουζίνα έχε κρυώσει εντελώς προσπαθήστε να βγάλετε όσα κομμάτια μπορείτε με το χέρι ή με κάποια ξύλινη κουτάλα. Μην βάλετε πάνω κάτι μεταλλικό γιατί θα κάνετε γρατζουνιές. Στην συνέχεια τοποθετήστε επάνω στα πλαστικά απομεινάρια παγάκια. Ο πάγος θα τα σκληρύνει και θα είναι πιο εύκολο να φύγουν.

Καθαρίστε με μαγειρική σόδα
Φτιάξτε μια πάστα με μαγειρική σόδα και νερό και απλώστε. Αφήστε να δράσει και στην συνέχεια τρίψτε με μια μαλακή πετσέτα.

Αν υπάρχουν ακόμα υπολείμματα, σύμφωνα με το toftiaxa.gr επαναλάβετε την διαδικασία με την μαγειρική σόδα η οποία θα βοηθήσει να διαλυθεί ο λεκές.

www.daddy-cool.gr

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr