Πώς να απαλλαγείς από τις αράχνες: 11 φυσικοί τρόποι για να τις διώξεις από το σπίτι σου

Πώς να απαλλαγείς από τις αράχνες: 11 φυσικοί τρόποι για να τις διώξεις από το σπίτι σου

Οι αράχνες είναι σχεδόν ακίνδυνες για τον άνθρωπο. Χωρίς αμφιβολία, η ζωή μας θα είχε κατακλυστεί από έντομα αν δεν υπήρχε αυτός ο αδίστακτος εξολοθρευτής της φύσης. Γι’ αυτόν αλλά και για άλλους λόγους οι αράχνες θεωρούνται ωφέλιμες και αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της τροφικής αλυσίδας. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θέλουμε να γίνουν μόνιμοι κάτοικοι του σπιτιού μας.

Το να έχετε αράχνες στο σπίτι σας είναι ένα μάλλον συνηθισμένο φαινόμενο, αλλά το πως μπορείτε να τις απομακρύνετε είναι ένα πρόβλημα. Μην αγχώνεστε σας έχουμε τρόπους να απομακρύνετε αυτό το ενοχλητικό αλλά κατά τα άλλα ακίνδυνο έντομο με φυσικά υλικά!

Μπορεί να μην έχετε τίποτα εναντίον των αραχνών, αλλά το να τις έχετε να τριγυρνούν στο χώρο σας δεν λειτουργεί! Παρακάτω θα δείτε διάφορα φυσικά εντομοαπωθητικά για να δοκιμάσετε, είτε ένα κάθε φορά είτε σε συνδυασμό μεταξύ τους.

Κρατήστε το σπίτι σας τακτοποιημένο και καθαρό

Έλαιο – Λευκή Πεύκη. Εμμηνόπαυση χωρίς γήρανση!

Η καθαριότητα του σπιτιού παίζει καθοριστικό ρόλο στην απομάκρυνση των αραχνών. Πρώτα απ’ όλα, είναι σημαντικό να αποφεύγετε την αταξία. Οι αράχνες λατρεύουν τα σκοτεινά, σκονισμένα μέρη, οπότε η συχνή τακτοποίηση και καθαριότητα είναι απαραίτητα. Επιπλέον, πρέπει να διασφαλίσετε ότι τα τρόφιμα σας δεν μένουν ανοιχτά, καθώς αυτά προσελκύσουν άλλα έντομα που αποτελούν τροφή για τις αράχνες. Επίσης έλκονται από μέρη όπου μπορεί να συχνάζουν έντομα, όπως σε στάσιμα νερά ή κοντά σε τροφές κατοικίδιων ζώων. Τέλος, μην ξεχνάτε να καθαρίζετε τακτικά τους χώρους πίσω από τα έπιπλα και σε άλλες δύσβατες περιοχές, όπου οι αράχνες μπορεί να βρουν καταφύγιο.

Φτιάξτε ένα μείγμα με αιθέριο έλαιο

Στις αράχνες δεν αρέσουν τα έντονα αρώματα και ευτυχώς, είναι εύκολο να εφαρμόσετε αρώματα που αγαπούν οι άνθρωποι αλλά θα διώξουν τα αραχνοειδή. Απλά προσθέστε 10 έως 15 σταγόνες αιθέριου ελαίου σε ένα μπουκάλι ψεκασμού γεμάτο με νερό. Οι δημοφιλείς επιλογές περιλαμβάνουν μέντα, δυόσμο, λεμόνι, πορτοκάλι, λεβάντα, σιτρονέλα ή έλαιο τεϊόδεντρου. Μόλις αναμειχθεί, ψεκάστε σε όσο το δυνατόν περισσότερες γωνίες. Σκεφτείτε όλα τα μέρη που αρέσκεται να κρύβεται μια αράχνη και ψεκάστε το μείγμα ελαίου εκεί τακτικά – σε ντουλάπια, συρτάρια, περβάζια παραθύρων και κάτω από το κρεβάτι.

Το λάδι μπορεί να λεκιάσει, γι’ αυτό είναι καλύτερο να το δοκιμάσετε με μερικούς ψεκασμούς σε ταπετσαρίες ή χαλιά πριν εφαρμόσετε περισσότερο. Αν έχετε ένα επίμονο σημείο όπου οι αράχνες μπαίνουν τακτικά, μπορείτε επίσης να βάλετε μερικές σταγόνες λάδι σε ένα βαμβάκι και να το απλώσετε στην περιοχή.

Φτιάξτε ένα απωθητικό με βάση το ξύδι

Ένα άλλο μείγμα σπρέι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για ένα φυσικό απωθητικό αράχνης περιλαμβάνει την παρασκευή ενός σπρέι με:

Λευκό ξύδι
Σαπούνι πιάτων
Νερό

Αρχικά, συνδυάστε ίσα μέρη λευκό ξύδι και νερό, συνήθως περίπου ένα φλιτζάνι το καθένα. Προσθέστε τα δύο συστατικά σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και ανακατέψτε τα μαζί. Στη συνέχεια, προσθέστε μία κουταλιά της σούπας σαπούνι πιάτων, ανακατέψτε ξανά και είστε έτοιμοι να ψεκάσετε.

Μπορείτε να εφαρμόσετε αυτό το σπρέι απευθείας σε οποιοδήποτε σημείο βλέπετε αράχνες να συχνάζουν, συμπεριλαμβανομένων των γωνιών και των τοίχων. Ωστόσο, είναι σημαντικό να κρατάτε το διάλυμα μακριά από τα μάτια και το δέρμα σας, καθώς το ξύδι μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό.

Χρησιμοποιήστε ξύλο κέδρου

Μια άλλη φυσική μέθοδος περιλαμβάνει την τοποθέτηση κέδρου γύρω από το σπίτι σας. Ο κέδρος έχει έντονο άρωμα και απωθεί με φυσικό τρόπο τις αράχνες. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αρωματικά από κέδρο στις ντουλάπες σας και σε άλλα σημεία στο σπίτι σας, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στα σκοτεινά σημεία και τις γωνίες. Επιπλέον, ως έξτρα μπόνους, ο κέδρος μπορεί να βοηθήσει να κρατήσει μακριά τους σκόρους.

Τοποθετήστε κάστανα σε όλο το σπίτι σας

Μπορεί να σκέφτεστε μόνο τα κάστανα που ψήνονται σε ανοιχτή φωτιά, αλλά μπορεί να είναι σε θέση να απωθήσουν και τις αράχνες. Δοκιμάστε να τοποθετήσετε κάστανα γύρω από το σπίτι σας σε μέρη όπου είναι πιο πιθανό να τις βρείτε ή κοντά σε οποιοδήποτε μέρος που μπορεί να εισέλθουν στο σπίτι σας.

Προσοχή, αν έχετε κατοικίδια, μιλήστε με τον κτηνίατρό σας πριν τοποθετήσετε κάστανα στο σπίτι. Ορισμένες ποικιλίες μπορεί να είναι επικίνδυνες για τα σκυλιά αν καταναλωθούν (αλλά υπάρχουν και ασφαλείς επιλογές).

Βάλτε κανέλα

Η κανέλα είναι μια άλλη μυρωδιά που μισούν οι αράχνες και είναι εύκολο να προσθέσετε αυτό το άρωμα σε πολλά σημεία. Μπορείτε να προσθέσετε μια κουταλιά κανέλα στα φυτά σας, έτσι θα ωφεληθούν τα φυτά σας αλλά θα απωθήσουν και τα έντομα. Μπορείτε να φτιάξετε ένα μείγμα με αρωματικού ελαίου κανέλας με νερό για να φτιάξετε ένα σπρέι (όπως η επιλογή με το έλαιο). Μπορείτε επίσης να ανάψετε κεριά με άρωμα κανέλας ή να τοποθετήσετε αποξηραμένα ξυλάκια κανέλας γύρω από το σπίτι σας, τα οποία μπορούν να κάνουν το σπίτι σας να μυρίζει υπέροχα και ταυτόχρονα να απωθούν τις αράχνες.

Επικεντρωθείτε στα εσπεριδοειδή

Τα αρώματα των εσπεριδοειδών είναι ένα άλλο πράγμα που δεν αντέχουν οι αράχνες. Τρίψτε φλούδες λεμονιού ή πορτοκαλιού στα ράφια των βιβλίων σας, στα περβάζια των παραθύρων και σε άλλα ξύλινα αντικείμενα. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε βερνίκι επίπλων με άρωμα λεμονιού ή κεριά citronella για να γεμίσετε ακόμα περισσότερο το σπίτι σας με άρωμα εσπεριδοειδών.

Βάλτε αρωματικά φυτά

Δεδομένου ότι οι αράχνες είναι τόσο ευαίσθητες σε ορισμένες μυρωδιές, είναι λογικό να μην τους αρέσουν τα φυτά με έντονο άρωμα, όπως ο βασιλικός, ο ευκάλυπτος, η λεβάντα ή η μέντα. Μπορείτε να τοποθετήσετε αυτά τα αρωματικά φυτά κοντά στα παράθυρα και να αποθαρρύνετε τις αράχνες να εισέλθουν. Τα φυτά θα κάνουν διπλή δουλειά στην κουζίνα σας, καθώς θα τα χρησιμοποιείτε και για το μαγείρεμα.

Αγοράστε ένα σαρκοφάγο φυτό

Ένα σαρκοφάγο φυτό μπορεί να αποτελέσει μια ενδιαφέρουσα λύση για την απομάκρυνση των αραχνών από το σπίτι. Τα σαρκοφάγα φυτά, όπως η Βενερική Λουλουδοπαγίδα, είναι γνωστά για την ικανότητά τους να παγιδεύουν και να καταβροχθίζουν έντομα. Αν τοποθετηθούν στα σωστά σημεία, μπορούν να αποτελέσουν έναν αποτελεσματικό τρόπο για την εξάλειψη των αραχνών. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι τα σαρκοφάγα φυτά απαιτούν συγκεκριμένες συνθήκες για να ευδοκιμήσουν, οπότε θα πρέπει να συμβουλευτείτε έναν ειδικό πριν αποφασίσετε να τα χρησιμοποιήσετε ως μέσο εξάλειψη.

Πάρτε γάτα

Οι γάτες μπορούν να σας βοηθήσουν να κρατήσετε μακριά τις αράχνες. Το γατάκι θα απολαύσει το κυνήγι των ανατριχιαστικών ερπετών αλλά ακόμη και η παρουσία της μπορεί να βοηθήσει να τις κρατήσει μακριά. Αν τα ζωικά σας ενδιαφέροντα είναι πιο ευέλικτα, οι βάτραχοι τρώνε επίσης έντομα – και τα λιγότερα έντομα μέσα ή γύρω από το σπίτι σας σημαίνει λιγότερες αράχνες που έρχονται μέσα για να ζήσουν μαζί σας.

Βάλτε «Διατομική γη (DE)»

Μια άλλη επιλογή για ιδιαίτερα δύσκολα προβλήματα αράχνης είναι η εφαρμογή διατομικής γης (DE) στο εξωτερικό του σπιτιού σας. Μπορείτε να την εφαρμόσετε στο πίσω μέρος των ντουλαπιών ή γύρω από τις γωνίες του σπιτιού σας. Μπορείτε να αγοράσετε DE από σχεδόν οποιοδήποτε κατάστημα με είδη σιδηρικών ή είδη για κατοικίδια ζώα. Σημειώστε ότι αυτή η μέθοδος σκοτώνει τις αράχνες, οπότε χρησιμοποιήστε την ως έσχατη λύση αν η πρόληψη δεν αποδίδει.

ΠΡΟΣΟΧΗ δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σε πάγκους όπου μπορεί να έρθει σε επαφή με το φαγητό σας.

www.olagiatospiti.gr

unsplash.com

Έλαιο – Λευκή Πεύκη. Εμμηνόπαυση χωρίς γήρανση!

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr