Γιατί δεν πρέπει να σουρώνουμε τα μακαρόνια μετά το βράσιμο;

Γιατί δεν πρέπει να σουρώνουμε τα μακαρόνια μετά το βράσιμο;

Οι μεγάλοι σεφ υποστηρίζουν ότι δεν χρειάζονται σουρωτήρι ζυμαρικών στην κουζίνα τους.

Οι λάτρεις των ζυμαρικών που χρησιμοποιούν τρυπητό για να τα σουρώσουν μετά το βράσιμο, μάλλον πρέπει να ξανασκεφτούν αυτή τους τη συνήθεια!

Η Food Republic υποστηρίζει ότι μπορεί να νομίζουμε ότι βοηθάμε τα μακαρόνια μας να γίνουν λιγότερο κολλώδη ξεπλένοντάς τα στο σουρωτήρι μετά το βράσιμο, στην πραγματικότητα όμως, τους αφαιρούμε το πολύτιμο άμυλο τους.

Επιπρόσθετα, απολαμβάνουμε ένα λιγότερο γευστικό πιάτο και ο λόγος είναι ο εξής: Αν έχουμε πρώτα ξεπλύνει τα ζυμαρικά μας όταν θα προσθέσουμε σε αυτά πέστο, κόκκινη σάλτσα, κρέμα γάλακτος ή ακόμα και μόνο βούτυρο, δυσκολεύουμε την ένωση της σάλτσας με τα μακαρόνια μας.

Ο σεφ Matthew Adler του Caruso’s Grocery δίνει ένα επιπλέον τιπ για να γίνει το πιάτο μας ακόμη πιο γευστικό. «Βγάζουμε τα ζυμαρικά από το νερό χωρίς να ξεπλύνουμε στο σουρωτήρι και τα βάζουμε απευθείας στη σάλτσα για να τα μαγειρέψουμε για άλλα δύο λεπτά!»

Ο Adler εξήγησε τη σημασία της διατήρησης των φυσικών αμύλων στα ζυμαρικά: “Μην ξεπλένετε τα φυσικά άμυλα που βγαίνουν από τα ζυμαρικά από το μαγείρεμα, γιατί είναι αναπόσπαστο μέρος του δεσίματος της σάλτσας. Αν τα ξεπλύνετε, δεν θα έχετε ποτέ ένα όμορφο, πεντανόστιμο, συνεκτικό πιάτο ζυμαρικών».

cibum.gr

www.pexels.com

Ρυζέλαιο. Το έλαιο της Ιαπωνικής ομορφιάς.

Αιθέριο Έλαιο Μύρο. Για την αποκατάσταση φθοράς.

5 συνήθειες που χαρίζουν καλύτερο ύπνο. Καμία αϋπνία

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr