ΕΥΚΟΛΕΣ ΜΠΑΡΕΣ ΠΡΩΤΕΐΝΗΣ: ΦΤΙΑΞΕ ΜΟΝΗ ΣΟΥ ΤΟ ΙΔΑΝΙΚΟ ΣΝΑΚ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗ ΜΕΡΑ

ΕΥΚΟΛΕΣ ΜΠΑΡΕΣ ΠΡΩΤΕΐΝΗΣ: ΦΤΙΑΞΕ ΜΟΝΗ ΣΟΥ ΤΟ ΙΔΑΝΙΚΟ ΣΝΑΚ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗ ΜΕΡΑ

Φτιάξε σπιτικές μπάρες πρωτεΐνης με απλά υλικά και απόλαυσε ένα υγιεινό και θρεπτικό σνακ, ιδανικό για το γραφείο, το γυμναστήριο ή το σπίτι

Της Σοφίας Αποστολίδου

Στην καθημερινή μας ζωή, όπου ο χρόνος φαίνεται πάντα να μας πιέζει, η ανάγκη για γρήγορα και θρεπτικά σνακ είναι μεγαλύτερη από ποτέ. Οι μπάρες πρωτεΐνης είναι μια εξαιρετική επιλογή, προσφέροντας ενέργεια και θρεπτικά συστατικά χωρίς την προσθήκη ανθυγιεινών υλικών που συχνά βρίσκουμε στα έτοιμα σνακ του εμπορίου.

Αλλά γιατί να αγοράζετε μπάρες όταν μπορείτε να τις φτιάξετε μόνοι σας; H Vwoman σας δείχνει πώς να δημιουργήσετε εύκολα και γρήγορα τις δικές σας μπάρες πρωτεΐνης, με απλά υλικά που έχετε πιθανότατα ήδη στο σπίτι σας. Οι μπάρες αυτές είναι ένας απλός και αποτελεσματικός τρόπος να ενισχύσετε τη διατροφή σας με ποιοτικά συστατικά, χωρίς να θυσιάζετε τη γεύση.

Με αυτή την υπέροχη συνταγή, μπορείτε να έχετε πάντα στο χέρι ένα υγιεινό σνακ, είτε βρίσκεστε στο σπίτι, είτε στο γραφείο ή ακόμα και στο δρόμο. Είναι επίσης ιδανικές για πριν ή μετά την προπόνηση, καθώς και για τις ώρες που θέλετε κάτι γλυκό αλλά θρεπτικό και φυσικά πολλές θερμίδες. Δοκιμάστε να τις φτιάξετε και πειραματιστείτε με διαφορετικά υλικά και τις παραλλαγές για να βρείτε τον τέλειο συνδυασμό για εσάς.

Υλικά που θα χρειαστείτε:
2 φλιτζάνια βρώμη: Προτιμήστε τη βρώμη ολικής αλέσεως, καθώς είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και βοηθά στη διατήρηση της ενέργειας.
1 φλιτζάνι φυστικοβούτυρο: Είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και καλά λιπαρά, ενώ προσφέρει και υπέροχη γεύση.
1/2 φλιτζάνι μέλι ή σιρόπι αγαύης: Χρησιμοποιείται ως φυσικό γλυκαντικό και βοηθά στη σύνδεση των υλικών.

1 φλιτζάνι πρωτεΐνη σε σκόνη: Μπορείτε να επιλέξετε γεύση βανίλια, σοκολάτα ή ό,τι άλλο προτιμάτε. Θα την βρείτε εύκολα στα σούπερ μάρκετ στο σημείο πώλησης των βιολογικών προϊόντων.
1/2 φλιτζάνι σοκολάτα κουβερτούρα: Προαιρετικά, για να προσθέσετε μια έξτρα δόση γλυκύτητας.

1/4 φλιτζάνι γάλα (ή φυτικό γάλα της επιλογής σας): Χρησιμοποιείται για να διευκολύνει τη μίξη των υλικών.
1/2 φλιτζάνι ξηρούς καρπούς ή αποξηραμένα φρούτα: Προσθέστε το αγαπημένο σας μείγμα για έξτρα γεύση και υφή.

Εκτέλεση:
Προετοιμασία του μείγματος: Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τη βρώμη, την πρωτεΐνη σε σκόνη και τους ξηρούς καρπούς ή τα αποξηραμένα φρούτα. Σε ένα μικρότερο μπολ, ανακατέψτε το φυστικοβούτυρο με το μέλι ή το σιρόπι αγαύης και το γάλα, μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.

Ανάμειξη των υγρών και στερεών υλικών: Προσθέστε το υγρό μείγμα στο μπολ με τη βρώμη και ανακατέψτε καλά μέχρι να δέσουν όλα τα υλικά. Αν η ζύμη είναι πολύ σφιχτή, προσθέστε λίγο επιπλέον γάλα.
Άπλωμα και πάγωμα: Σε ένα ταψί καλυμμένο με αντικολλητικό χαρτί, απλώστε το μείγμα και πιέστε το καλά με τα χέρια σας ή με τη βοήθεια ενός πλάστη. Βάλτε το ταψί στο ψυγείο για 2 ώρες, ώστε οι μπάρες να σταθεροποιηθούν.
Κόψιμο και σερβίρισμα: Μετά από 2 ώρες, βγάλτε το ταψί από το ψυγείο και κόψτε το μείγμα σε μπάρες του μεγέθους που επιθυμείτε. Φυλάξτε τις μπάρες σε ένα αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για να παραμείνουν φρέσκες.

Χρήσιμες Συμβουλές και Παραλλαγές

Προσαρμόστε τις μπάρες στα γούστα σας: Μπορείτε να προσθέσετε αποξηραμένα μούρα, τριμμένη καρύδα, κομματάκια μαύρης σοκολάτας ή ό,τι άλλο προτιμάτε για να δώσετε τη δική σας γεύση στις μπάρες.

Πειραματιστείτε με διαφορετικές πρωτεΐνες για να καλύψετε διαφορετικές διατροφικές σας ανάγκες: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φυτική πρωτεΐνη, πρωτεΐνη ορού γάλακτος,ή όποια άλλη προτιμάτε, ανάλογα με τις διατροφικές σας ανάγκες.

Θρεπτική Αξία και Οφέλη: Οι σπιτικές μπάρες πρωτεΐνης αποτελούν ένα εξαιρετικό σνακ για όσους αναζητούν κάτι γρήγορο και υγιεινό. Περιέχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, που είναι απαραίτητη για την ενίσχυση της μυϊκής μάζας, καθώς και φυτικές ίνες, που βοηθούν στη διατήρηση της κορεσμένης αίσθησης. Επιπλέον, οι μπάρες είναι πλούσιες σε καλά λιπαρά, που συμβάλλουν στην υγεία της καρδιάς και του εγκεφάλου.

unsplash.com

www.vwoman.gr

2 φέτες ζαμπόν την ημέρα αυξάνουν τον κίνδυνο για αυτήν τη νόσο

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr