ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΛΑΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΡΟΥΧΟ ΣΑΣ ΣΤΟ ΠΛΥΣΙΜΟ

ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΛΑΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΡΟΥΧΟ ΣΑΣ ΣΤΟ ΠΛΥΣΙΜΟ

Σώστε τα ρούχα σας από τις παγίδες του πλυντηρίου και διατηρήστε τα σαν καινούργια για περισσότερο καιρό

Το πλύσιμο των ρούχων μοιάζει πλέον παιχνιδάκι αφού σε κάθε σπίτι υπάρχει μία μαγική συσκευή που ονομάζεται πλυντήριο. Όσο σύγχρονο κι αν είναι όμως, όλοι πέφτουμε σε παγίδες με αποτέλεσμα να χαλάμε τα ρούχα μας.

Το πιο συχνό λάθος που κάνουμε είναι ότι δεν δίνουμε βάση στον διαχωρισμό. Και δεν αναφερόμαστε μόνο στα αυτονόητα, δηλαδή τα χρώματα αλλά και τις υφές.

Διαχωρίστε λοιπόν τα ανοιχτόχρωμα από τα σκουρόχρωμα ρούχα όσο το δυνατόν περισσότερο, που σημαίνει ότι πρέπει να οργανώσετε και τα χρώματα μεταξύ τους. Στη συνέχεια, καλό είναι να ελέγξουμε ποια υφάσματα είναι πιο περίπλοκα ώστε να μην τα μπλέξουμε με τα υπόλοιπα ρούχα και καταστραφούν.

Τα τζιν για παράδειγμα πρέπει να πλένονται μόνα τους, σε κρύο νερό και αφού πρώτα τα γυρίσουμε ανάποδα αλλιώς θα τα δούμε να ξεθωριάζουν γρήγορα.

Μόνα τους πρέπει επίσης να πλένουμε τα καινούρια ρούχα, καθώς ενδέχεται να βγάλουν χρώμα αλλά και τα πολύ βρόμικα που μπορεί να αφήσουν το στίγμα τους και στα άλλα υφάσματα.

Για να είστε πάντα σίγουροι ότι δεν θα βρεθείτε αντιμέτωποι με μικροατυχήματα, βάλτε πάντα μία χρωμοπαγίδα στην πλύση. Δεν σώζει μόνο την παρτίδα από ρούχα που ξεβάφουν αλλά παράλληλα… παγιδεύει το χνούδι και τη βρομιά με αποτέλεσμα τόσο η μπουγάδα όσο και ο κάδος του πλυντηρίου μας να μένουν καθαρά.

Μην παραλείπετε ακόμα να καθαρίζετε και απολυμαίνετε καλά το εσωτερικό της συσκευής τουλάχιστον δύο φορές τον χρόνο!

Τέλος, πριν βάλετε τα ρούχα στον κάδο, κλείστε καλά τα φερμουάρ και… ανοίξτε τα κουμπιά. Τα φερμουάρ μπορούν να γδάρουν άλλα ρούχα ενώ από την πλευρά τους οι κλωστές στα κλειστά κουμπιά μπορεί να χαλαρώσουν από τη μεγάλη πίεση.

unsplash.com

www.vwoman.gr

2 φέτες ζαμπόν την ημέρα αυξάνουν τον κίνδυνο για αυτήν τη νόσο

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr