IntenSati: Ποια άσκηση κάνει νευροεπιστήμονας για υγιή εγκέφαλo;

IntenSati: Ποια άσκηση κάνει νευροεπιστήμονας για υγιή εγκέφαλo;

Για να διατηρήσεις την υγεία του εγκεφάλου σου σε καλή κατάσταση κάνε IntenSati. Τη συστήνει και νευροεπιστήμονας!

Τι κάνει μια νευροεπιστήμονας για να έχει δυνατό μυαλό και υγιή εγκέφαλο; Κάνει IntenSati!

“Η σωματική δραστηριότητα είναι τόσο ισχυρή για τον εγκέφαλό μας”, δήλωσε η δρ Wendy Suzuki, νευροεπιστήμονας και πρύτανης του NYU College of Arts and Science, σε ένα επεισόδιο μιας σειράς MasterClass που περιλαμβάνει νευροεπιστήμονες και ψυχιάτρους που μοιράζονται συμβουλές για βέλτιστη υγεία του εγκεφάλου.

Η δρ Suzuki ανέφερε πώς το περπάτημα 10 λεπτών την ημέρα μπορεί να κάνει θαύματα στη διάθεσή μας και ότι στρατηγικά αθλήματα όπως το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ εμπλέκουν τον προμετωπιαίο φλοιό περισσότερο από άλλες ασκήσεις. Αλλά η προπόνηση της Suzuki είναι πολύ διαφορετική από τις άλλες και ονομάζεται IntenSati.

Βελτίωσε τη λειτουργία του εγκεφάλου σου με αυτήν την άσκηση

 

 

Τι είναι το IntenSati και που ωφελεί;
Το IntenSati είναι μια μέθοδος άσκησης που συνδυάζει κίνηση, μάντρα και διαλογισμό για την αφύπνιση του νου, του σώματος και του πνεύματος. Το μπροστινό μισό του ονόματος “inten” προέρχεται από τη λέξη “πρόθεση”, ενώ “Sati σημαίνει επίγνωση.” Δημιουργήθηκε από την Patricia Moreno το 2002 και βασίζεται στις αρχές της ενσυνειδητότητας και της θετικής επιβεβαίωσης.

Σε μια τυπική προπόνηση IntenSati, οι συμμετέχοντες εκτελούν δυναμικές ασκήσεις αερόβιας άσκησης, όπως τρέξιμο, πηδηματάκια και jumping jacks, ενώ παράλληλα απαγγέλουν δυνατά μάντρα με θετικές δηλώσεις. Τα οφέλη του είναι:

Αυξάνει την καρδιαγγειακή υγεία και τη φυσική κατάσταση: Οι ασκήσεις καρδιαγγειακής άσκησης δυναμώνουν την καρδιά και τους πνεύμονες, βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος και αυξάνουν τα επίπεδα ενέργειας.
Βελτιώνει τη διάθεση και μειώνει το άγχος: Τα μάντρα και ο διαλογισμός μπορούν να βοηθήσουν στην ηρεμία του νου, στη μείωση του άγχους και στην προώθηση της θετικής σκέψης.
Ενισχύει την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμηση: Η επανάληψη θετικών επιβεβαιώσεων μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση της αυτοπεποίθησης και της αυτοεκτίμησης.
Προωθεί την ενσυνειδητότητα: Η εστίαση στην κίνηση και την αναπνοή κατά τη διάρκεια της άσκησης μπορεί να βοηθήσει στην καλλιέργεια της ενσυνειδητότητας και της επίγνωσης της παρούσας στιγμής.

Το IntenSati είναι κατάλληλο για άτομα όλων των επιπέδων φυσικής κατάστασης. Οι προπονήσεις μπορούν να τροποποιηθούν για να γίνουν πιο εύκολες ή πιο δύσκολες, ανάλογα με τις ανάγκες του καθενός.

Πρόσφατη μελέτη που έγινε στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Μπέρκλεϋ ενθάρρυνε 135 προπτυχιακούς φοιτητές να λένε συμπονετικά πράγματα στον εαυτό τους για 20 δευτερόλεπτα την ημέρα, σε συνδυασμό με ένα άγγιγμα όπως το να βάλουν το χέρι στην καρδιά τους. Μετά από ένα μήνα που έκαναν με συνέπεια αυτήν την πρακτική, οι μαθητές ανέφεραν ότι ένιωθαν λιγότερο άγχος και είδαν βελτίωση στην ψυχική τους υγεία.

Η άσκηση μειώνει την άνοια
Μελέτη του 2022 που εξέτασε τις πληροφορίες για την υγεία περισσότερων από 500.000 ανθρώπων διαπίστωσε ότι όσοι ασχολούνταν τακτικά με έντονη σωματική δραστηριότητα όπως η άσκηση και ο αθλητισμός μείωσαν τον κίνδυνο εμφάνισης άνοιας κατά 35%. Αλλά ακόμη και το να κάνει τακτικές δουλειές του σπιτιού μείωσε τον κίνδυνο ενός ατόμου κατά 21%.

Κάθε σταγόνα ιδρώτα μετράει για τον εγκέφαλό σου. Και αυτά είναι καλά νέα.

shape.gr

unsplash.com

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Πόσο ακριβώς πρέπει να περιμένουμε για το κρεβάτι μετά το δείπνο ώστε να μην έχουμε καμία καούρα

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr