Το tip της μαμάς: Γιατί να ψεκάσετε το στρώμα σας με οινόπνευμα – Τα κρυφά οφέλη

Το tip της μαμάς: Γιατί να ψεκάσετε το στρώμα σας με οινόπνευμα – Τα κρυφά οφέλη

Πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το οινόπνευμα για να διατηρήσετε το στρώμα σας καθαρό.

Ένα υγιεινό και καθαρό στρώμα είναι ζωτικής σημασίας για έναν καλό ύπνο. Γνωρίζατε όμως ότι εάν ψεκάζετε με οινόπνευμα το στρώμα και τα σεντόνια τα απολυμαίνετε και παράλληλα απομακρύνετε τις δυσάρεστες οσμές; Αν δεν έχετε ξανακούσει για αυτό το life hack, δεν έχετε παρά να το δοκιμάσετε.

Απολύμανση
Το οινόπνευμα είναι ένα αποτελεσματικό και φυσικό απολυμαντικό καθώς εξουδετερώνει μικρόβια, βακτήρια και ιούς. Ειδικότερα, η ισοπροπυλική αλκοόλη έχει απολυμαντικές ιδιότητες , εξασφαλίζοντας ένα υγιεινό περιβάλλον ύπνου μέσα σε λίγα λεπτά. Ως γνωστόν το κρεβάτι και τα κλινοσκεπάσματα αποτελούν πρόσφορο έδαφος για κάθε είδους μικρόβια λόγω του ιδρώτα, των ακάρεων, των νεκρών κυττάρων του δέρματος, κ.α. Ο ψεκασμός του κρεβατιού με οινόπνευμα είναι ένας γρήγορος και εύκολος τρόπος να απολυμάνετε το στρώμα σας. Επειδή το αλκοόλ έχει έντονη οσμή είναι επίσης αποτρεπτικό για κοριούς.

Απόσμηση
Ο ψεκασμός με οινόπνευμα στα σεντόνια βοηθά επίσης στην εξάλειψη των δυσάρεστων οσμών που προκαλούνται κυρίως από τον ιδρώτα, αφήνοντας μια αίσθηση φρεσκάδας. Με αυτό τον τρόπο τα κλινοσκεπάσματα παραμένουν καθαρά κι όταν ξαπλώνετε, δεν νιώθετε δυσφορία από τυχόν δυσάρεστες οσμές.

Γρήγορο στέγνωμα
Εάν πιστεύετε ότι το κρεβάτι σας θα είναι υγρό όταν το ψεκάζετε με οινόπνευμα, δεν είναι λόγος για να ανησυχείτε. Το αλκοόλ εξατμίζεται γρήγορα , χωρίς να αφήνει ίχνος υγρασίας που θα μπορούσε να προκαλέσει την ανάπτυξη μούχλας. Ακόμα κι αν ψεκάζετε το κρεβάτι με οινόπνευμα το βράδυ, θα χρειαστούν μόνο λίγα λεπτά για να στεγνώσει εντελώς.

Ευκολία χρήσης
Η χρήση αλκοόλης ως σπρέι καθαρισμού για στρώματα και κλινοσκεπάσματα είναι μια απλή διαδικασία. Είναι εύκολο να χρησιμοποιηθεί, καθιστώντας το οινόπνευμα μια προσιτή επιλογή.

Σπρέι αλκοόλης – Πώς θα το φτιάξετε
Για το σπρέι καθαρισμού με οινόπνευμα θα χρειαστείτε τα ακόλουθα:

Υλικά

Ισοπροπυλική αλκοόλη (70% για μέγιστη αποτελεσματικότητα)
Απεσταγμένο νερό
Μερικές σταγόνες από το αγαπημένο σας αιθέριο έλαιο
Αποφύγετε τη χρήση μετουσιωμένης αλκοόλης ή αιθυλικής αλκοόλης. Αυτές οι μορφές αλκοόλ όχι μόνο δεν είναι τόσο αποτελεσματικές όσο η ισοπροπυλική αλλά θα μπορούσαν επίσης να βλάψουν ορισμένα υφάσματα.

Εκτέλεση

Αναμείξτε ίσα μέρη ισοπροπυλικής αλκοόλης και απεσταγμένου νερού σε ένα μπουκάλι ψεκασμού.
Προσθέστε μερικές σταγόνες αιθέριου ελαίου όπως λεβάντα ή ευκάλυπτο για ένα ευχάριστο άρωμα που αφαιρεί τυχόν δυσάρεστες οσμές.
Πριν ξεκινήσετε τον ψεκασμό στο στρώμα, αφαιρέστε όλα τα σεντόνια, τις μαξιλαροθήκες, το προστατευτικό στρώματος και οποιοδήποτε άλλο κλινοσκέπασμα.

Βεβαιωθείτε ότι η κρεβατοκάμαρά σας αερίζεται καλά πριν ψεκάσετε οινόπνευμα στο κρεβάτι ανοίγοντας τα παράθυρα και χρησιμοποιώντας έναν ανεμιστήρα για να προωθήσετε την καλή κυκλοφορία του αέρα. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι θα πρέπει να ψεκάζετε με οινόπνευμα εντριβής με φειδώ για να αποτρέψετε την πρόωρη φθορά των υφασμάτων κλινοσκεπασμάτων και στρωμάτων.
Ψεκασμός στρώματος
Ξεκινήστε ψεκάζοντας απευθείας σε ολόκληρη την επιφάνεια του στρώματός σας. Εστιάστε σε σημεία, όπως στο κέντρο και στα άκρα ( επάνω και κάτω).

Αφήστε το στρώμα να στεγνώσει καλά στον αέρα για 15 έως 20 λεπτά ( αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε πιστολάκι μαλλιών).

Ψεκασμός μαξιλαριών και σεντονιών
Καθώς αφήνετε το στρώμα να στεγνώσει, εστιάστε στα σεντόνια και τα μαξιλάρια. Ψεκάστε το αλκοολούχο διάλυμα στα μαξιλάρια, τις μαξιλαροθήκες και τα σεντόνια για να τα απολυμάνετε. Φροντίστε να στεγνώσουν στον αέρα προτού επανατοποθετήσετε τα κλινοσκεπάσματα στο στρώμα.

Με πληροφορίες από orezon.com

Ο καρκίνος που χτυπά όλο και πιο συχνά τους κάτω των 50 – Τα 3 ύποπτα συμπτώματα

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr