Εμμηνόπαυση και Απότομη Γήρανση: Υπάρχουν 2 Απλά Κόλπα για να μην έχεις Χοληστερίνη και Ρυτίδες.

Εμμηνόπαυση και Απότομη Γήρανση: Υπάρχουν 2 Απλά Κόλπα για να μην έχεις Χοληστερίνη και Ρυτίδες.

Η κατανάλωση ενάμιση φλιτζανιού με φακές ή γίγαντες την ημέρα, ως συνοδευτικό αντί για ψωμί, μπορεί να έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία, όπως η μείωση της χοληστερίνης κατά 19%. Αυτό οφείλεται στην υψηλή περιεκτικότητα των οσπρίων σε διαλυτές φυτικές ίνες, οι οποίες βοηθούν στη μείωση της LDL (κακής) χοληστερόλης.

Σύμφωνα με μελέτες του Harvard T.H. Chan School of Public Health, η αυξημένη κατανάλωση οσπρίων συνδέεται με μειωμένο κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων και καλύτερη υγεία της καρδιάς. Αυτή την διατροφική τακτική ακολουθούν πολλοί διάσημοι διατροφολόγοι που θέλουν να καταπολεμήσουν την φθορά και την γήρανση.

Φασόλια και φακές
Φυτικές πηγές πρωτεϊνών όπως τα όσπρια έχει αποδειχθεί ότι καθυστερούν την έναρξη της πρώιμης εμμηνόπαυσης και παρατείνουν τη γυναικεία αναπαραγωγική λειτουργία.  Η κατανάλωση τριών έως τεσσάρων μερίδων την ημέρα (μια μερίδα ισούται με ένα φλιτζάνι του τσαγιού μαγειρεμένα) με φασόλια, ξηρούς καρπούς, μπιζέλια, σόγια και τόφου, μπορεί να έχει προστατευτική επίδραση στη λειτουργία των ωοθηκών εκτός από τη μείωση της φλεγμονής και του οξειδωτικού στρες.

Επιπλέον, οι φακές και οι γίγαντες περιέχουν φυτοοιστρογόνα, φυσικές ουσίες που μιμούνται τη δράση των οιστρογόνων στο σώμα. Αυτό είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο για τις γυναίκες στην εμμηνόπαυση, καθώς τα φυτοοιστρογόνα μπορούν να υποκαταστήσουν εν μέρει τη μείωση των φυσικών οιστρογόνων, συμβάλλοντας στη μείωση των συμπτωμάτων, όπως οι εξάψεις και οι διαταραχές διάθεσης. Μελέτη του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης αναδεικνύει ότι η κατανάλωση φυτοοιστρογόνων μπορεί να βελτιώσει την υγεία του δέρματος, μειώνοντας τις ρυτίδες και προσδίδοντας φυσική λάμψη.

Τα φυτοοιστρογόνα επίσης αυτών των οσπρίων δίνουν το σφιχτό δέρμα που επιθυμούμε συμπεριλαμβανομένου του περιγράμματος του προσώπου.

Η εμμηνόπαυση είναι μια μορφή αναπαραγωγικής γήρανσης. Η φλεγμονή και το οξειδωτικό στρες επιδεινώνουν τα συμπτώματα και αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων και οστεοπόρωσης. Οι τροφές πλούσιες σε αντιοξειδωτικά βοηθούν στην εξάλειψη των ελεύθερων ριζών και στη μείωση της φλεγμονής.

Η αποφυγή της ζάχαρης παίζει εξίσου σημαντικό ρόλο, καθώς η υπερβολική κατανάλωσή της επηρεάζει αρνητικά τη δομή του DNA και συμβάλλει στην πρόωρη γήρανση των κυττάρων. Η ζάχαρη μπορεί να προκαλέσει γλυκοζυλίωση, μια διαδικασία που “επιτίθεται” στις πρωτεΐνες του δέρματος, προκαλώντας απώλεια ελαστικότητας και αύξηση των ρυτίδων. Επιπλέον, η κατανάλωση πολλής ζάχαρης σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο καρδιοπάθειας, όπως επισημαίνει μελέτη της American Heart Association, που τονίζει την ανάγκη μείωσης της ζάχαρης για την προστασία της καρδιάς.

Για την εμμηνόπαυση, τρώτε όσπρια όσο πιο συχνά γίνεται. Ως συνοδευτικό με άλλη πρωτεΐνη, φάτε ½ φλιτζάνι μαγειρεμένες γαλλικές, πράσινες ή κόκκινες φακές.

Συνολικά, η κατανάλωση οσπρίων σε συνδυασμό με την αποφυγή ζάχαρης προσφέρει πολλαπλά οφέλη για την υγεία, μειώνοντας τη χοληστερίνη, βελτιώνοντας την υγεία του δέρματος και προστατεύοντας την καρδιά. Ωστόσο, είναι σημαντικό να συμβουλεύεστε τον γιατρό ή τον διατροφολόγο σας πριν από οποιαδήποτε σημαντική αλλαγή στη διατροφή σας.

Έλαιο – Λευκή Πεύκη. Εμμηνόπαυση χωρίς γήρανση!

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr