Καμένα λάδια λίπη και μαυρίλες στον φούρνο: Κόλπα να τον κάνετε να λάμψει χωρίς τρίψιμο

Καμένα λάδια λίπη και μαυρίλες στον φούρνο: Κόλπα να τον κάνετε να λάμψει χωρίς τρίψιμο

Οικονομικά, σπιτικά καθαριστικά για να κάνετε τον φούρνο σας να λάμψει από καμένα λάδια, λίπη και μαυρίλες χωρίς να χρειαστεί τρίψιμο, με φυσικά υλικά.

Ο φούρνος λερώνεται πολύ συχνά. Όσο πιο συχνά τον χρησιμοποιείς τόσο πιο πιθανό είναι να γεμίσει δύσκολους λεκέδες. Δεν υπάρχει πιο βαρετή δουλειά (για εμένα τουλάχιστον) από το να καθαρίζουμε τον φούρνο. Χρειάζεται τρίψιμο, υπομονή και πρέπει να καθαρίσεις το εσωτερικό και το εξωτερικό μέρος του, κάτι που παίρνει ώρα.

Ή τουλάχιστον…έπαιρνε ώρα, μέχρι να ανακαλύψουμε αυτά τα έξυπνα κόλπα καθαρίσματος για δύσκολους λεκέδες στον φούρνο. Καμένα λίπη, λάδια και μαυρίλες στον φούρνο που μπορούν να φύγουν χωρίς τρίψιμο με αυτά τα clean tips. Διαβάστε παρακάτω:

Αλάτι και μαγειρική σόδα
Μπορείτε να καθαρίσετε τον φούρνο σας χωρίς να αναπνεύσετε χημικά και φυσικά χωρίς να χρειαστεί να τρίψετε. Συγκεκριμένα, ανακατέψτε 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι με 1 ποτήρι μαγειρική σόδα.

Στο τέλος, προσθέτετε λίγο ζεστό νερό και ανακατεύετε και πάλι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να πάρετε μία πάστα. Βάλτε την πάστα πάνω στα μέρη του φούρνου που θέλετε να καθαρίσετε και μετά από 15 λεπτά σκουπίστε τη πάστα με ένα μαλακό πανί.

Πείτε ναι στο λεμόνι
Το πιο δύσκολο σημείο του φούρνου είναι το κάτω μέρος διότι είναι πολύ βρώμικο αλλά δεν καθαρίζει εύκολα. Όμως αν κόψετε στα δύο ένα λεμόνι και το αφήσετε στον φούρνο για όλο το βράδυ, το επόμενο πρωί θα δείτε άλλον φούρνο.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να λειτουργήσετε τον φούρνο για λίγα λεπτά και στη συνέχεια να σκουπίσετε το κάτω μέρος με τα κομμάτια λεμονιού.

Χρησιμοποιήστε την ροή αέρα
Αρχικά γεμίστε ένα πυρέξ με νερό. Προσθέστε λίγο ξύδι ή κιτρικό οξύ. Έπειτα βάλτε το πυρέξ στην κάτω σχάρα και ρυθμίστε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα. Μετά από 35-40 λεπτά σβήστε τον φούρνο. Μόλις κρυώσει ο φούρνος, σκουπίστε τα λίπη και τα καμένα λάδια με ένα πανί και θα φύγουν αμέσως.

Daddy-Cool.gr

unsplash.com

Εκμεταλλευτείτε τα φρεζάκια νυχιών για υγιή και όμορφα άκρα

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr