Μαύρα σκουλήκια: Τα έντομα του Φθινοπώρου και πως να απαλλαγείτε

Μαύρα σκουλήκια: Τα έντομα του Φθινοπώρου και πως να απαλλαγείτε

Το Φθινόπωρο μπορεί να αποτελεί μία όμορφη και δροσερή εποχή, ωστόσο, η πτώση της θερμοκρασίας και οι βροχοπτώσεις ευνοούν την εισβολή πλήθος εντόμων στο σπίτι. Τα μαύρα σκουλήκια είναι ο πιο συχνός “εχθρός”, αφού συχνά βρίσκουν καταφύγιο στο εσωτερικό του σπιτιού. Μην πανικοβάλλεστε, , καθώς υπάρχουν εύκολοι τρόποι να απαλλαγείτε μια και καλή από αυτά.

Τα ζωύφια στο σπίτι, όχι μόνο δεν αποτελούν μία ευχάριστη υπόθεση, αλλά είναι υπεύθυνα για μία σωρεία περαιτέρω προβλημάτων. Άγχος, πανικός, είναι μερικά από τα συναισθήματα που μας προξενεί το θέαμα των ζωύφιων. Οποιασδήποτε μορφής κι αν είναι ο “εισβολέας”, οφείλεται να είστε σε επιφυλακή, ώστε να τον αναγνωρίσετε άμεσα και να τον εξοντώσετε όσο το δυνατόν ταχύτερα.

Όσο πιο σύντομα καταφέρετε να απαλλαγείτε από αυτόν, τόσο μειώνετε τις πιθανότητες να έχει αναπαραχθεί, με φόβο την γενικότερη εξάπλωση του. Το μόνο που χρειάζεται σε τέτοιου είδους περιπτώσεις, είναι ψυχραιμία και λογική σκέψη. Αντί να τρέξετε να προμηθευτείτε εντομοαπωθητικά, δοκιμάστε μερικούς απλούς και φυσικούς τρόπους, που θα σας χαρίσουν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Αν πάλι, δεν μείνετε ικανοποιημένοι, ίσως η απεντόμωση από ειδικούς, να είναι η μοναδική σωτήρια λύση σας.

Σε γενικότερα πλαίσια, οι φυσικές μέθοδοι δεν φέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα, όταν ο αριθμός των εντόμων βρίσκεται σε υπερβολικό βαθμό. Με άλλα λόγια, όσο περισσότερα τα σκουλήκια στο σπίτι, τόσο πιο μικρή η πιθανότητα να λειτουργήσουν οι φυσικές λύσεις. Μην ξεχνάτε, άλλωστε, πως σημαντικό ρόλο στην εξόντωση τους, διαδραματίζει και η εποχή, αφού, το κλίμα, είτε είναι ζεστό, είτε ψυχρό, ευνοεί μία μερίδα εντόμων, στο να αναπαραχθούν και ως συνέπεια, να εξαπλωθούν.

Υπάρχουν δύο ειδών σκουλήκια που μπορεί να εισβάλουν στο χώρο σου και το καθένα έρχεται για διαφορετικούς λόγους. Λοιπόν, γιατί μπαίνουν σκουλήκια στο σπίτι σου και τι μπορείς να κάνεις γι’ αυτό;

Μαύρα σκουλήκια υγρασίας
Τα μαύρα σκουλήκια τείνουν να έχουν μεγαλύτερο μέγεθος, σε σχέση με άλλα σκουλήκια ή έντομα. Είναι διπλόποδα και αναφέρονται και ως “Millipedes”, διότι έχουν 1000 πόδια. Τα συγκεκριμένα σκουλήκια εμφανίζονται, κυρίως, σε περιοχές στην ύπαιθρο, όπου υπάρχουν αυλές με χώμα και δέντρα. Τρέφονται με οργανική ουσία σε αποσύνθεση, όπως πεσμένα φύλλα δέντρων.

Γιατί έχω μαύρα σκουλήκια στο σπίτι;
Τα μαύρα σκουλήκια ή αλλιώς, σκουλήκια υγρασίας, εμφανίζονται κυρίως σε εποχές με έντονες βροχοπτώσεις. Έτσι, το φθινόπωρο είναι η εποχή που τα ευνοεί περισσότερο, καθώς τότε μεταναστεύουν και κινούνται προς περιοχές όπου μπορούν να προστατευθούν από την κακοκαιρία. Μπορεί το φυσικό τους περιβάλλον να είναι η ύπαιθρος και το χώμα, ωστόσο, πολλές φορές, προκειμένου να προστατευθούν από έντονα τα καιρικά φαινόμενα, βρίσκουν καταφύγιο ακόμη και στο εσωτερικό των σπιτιών.

Το πως εισβάλλουν στα σπίτια σας, είναι ένα αρκετά εύλογο ερώτημα. Όπως όλοι γνωρίζουμε, τα σκουλήκια υγρασίας έχουν την τάση, να σκαρφαλώνουν σε τοίχους και να κινούνται τόσο στις αυλές των σπιτιών, όσο και στα μπαλκόνια. Από την στιγμή, λοιπόν, που θα καταφέρουν να φτάσουν μέχρι την μπαλκονόπορτα σας, η εισβολή τους στο σπίτι αποτελεί την πιο εύκολη και δεδομένη επόμενη κίνηση τους.

unsplash.com

Μία μικρή χαραμάδα στα κουφώματα ή τον τοίχο, είναι αρκετή για να βρουν τα σκουλήκια την κατάλληλη είσοδο και να εισβάλλουν στο εσωτερικό του σπιτιού. Φυσικά, δεν πρόκειται για μία μόνιμη λύση, αλλά για ένα προσωρινό καταφύγιο, ώστε να καταφέρουν να επιβιώσουν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Ακόμη και αν τρομάζει μόνο και η ιδέα της εισβολής τους στο σπίτι, πρέπει να σημειωθεί, πως στην χώρα μας, δεν υπάρχουν μαύρα σκουλήκια, επικίνδυνα για την υγεία. Δεν είναι ικανά να μολύνουν ούτε την τροφή μας, ούτε οτιδήποτε άλλο μέσα στο σπίτι μας. Ωστόσο, η συγκατοίκηση μαζί τους, είναι κάτι που καλό θα ήταν, να αποφύγουμε.

Πώς να αντιμετωπίσω τα μαύρα σκουλήκια;
Αρχικά, στην περίπτωση που δεν έχει εξαπλωθεί πλήθος σκουληκιών, μπορείτε να τα εξολοθρεύσετε μόνοι σας και στην συνέχεια, να προβείτε στην κατάλληλη απολύμανση. Αυτό, όμως, θα φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα, μόνο εάν η εισβολή τους βρίσκεται σε πολύ αρχικό στάδιο. Αφού, λοιπόν, διευκρινίσετε την ποσότητα των σκουληκιών, στην πορεία, είναι αναγκαίο να ανακαλύψετε από πού μπήκαν. Το πρώτο μέρος, όπου πρέπει να ψάξετε, ασφαλώς, είναι σε παράθυρα και μπαλκονόπορτες και γενικά ανοίγματα προς το εξωτερικό περιβάλλον.

Αν στα σημεία αυτά, διαπιστώσετε πως υπάρχει η οποιαδήποτε χαραμάδα, οφείλετε να την ασφαλίσετε καλά, ώστε να αποφευχθεί μελλοντική εισβολή. Ύστερα, ένα πολύ ισχυρό εντομοαπωθητικό, θα είναι αρκετό, ώστε να εξολοθρευθεί μέχρι και το τελευταίο σκουλήκι στο σπίτι σας. Αφού, σιγουρευτείτε πως έχετε απαλλαγεί κι από το τελευταίο μαύρο σκουλήκι, φροντίστε να απολυμάνετε καλά τον χώρο σας, με χλωρίνη. Όλα αυτά, όμως, μόνο στην περίπτωση που καταφέρατε να τα εντοπίσετε έγκαιρα.

Αν πάλι, υπάρχει μεγάλη εξάπλωση των σκουληκιών, η εξολόθρευση με εντομοαπωθητικό, δεν αποτελεί την καλύτερη λύση, αφού δεν θα καταφέρει να σας απαλλάξει από αυτά. Συνεπώς, πρέπει να υιοθετήσετε πιο δραστικά μέτρα, όπως, για παράδειγμα, την επαγγελματική απεντόμωση.

Χωρίς να χάσετε χρόνο, καλέστε έναν έμπειρο και εξειδικευμένο επαγγελματία, ώστε να εκτιμήσει το μέγεθος του προβλήματος και να εξουδετερώσει για εσάς τα αποκρουστικά σκουλήκια υγρασίας. Έτσι, η λύση στο πρόβλημα είναι εγγυημένη και εσείς δε χρειάζεται να κουραστείτε καθόλου. Σε κάθε εισβολή ζωυφίων στο σπίτι, αυτή είναι η πιο ασφαλής επιλογή, άλλωστε.

Daddy-Cool.gr

 

Εκμεταλλευτείτε τα φρεζάκια νυχιών για υγιή και όμορφα άκρα

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr