Οι 10 ασκήσεις που καίνε τις περισσότερες θερμίδες

Οι 10 ασκήσεις που καίνε τις περισσότερες θερμίδες

Διάλεξε αυτές που σου ταιριάζουν και θυμήσου ότι η ένταση και η διάρκεια παίζουν βασικό ρόλο στην καύση θερμίδων.

Αν θέλεις να κάψεις τις περισσότερες θερμίδες σε λιγότερο χρόνο, θα πρέπει να εστιάσεις στις ασκήσεις που έχουν τη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.

Πολλές ασκήσεις, όπως το τρέξιμο, η ποδηλασία και οι προπονήσεις HIIT, μπορούν να κάψουν περισσότερες θερμίδες ανά ώρα σε σύγκριση με άλλες. Αν, όμως, το τρέξιμο δεν είναι του γούστου σου, έχεις πολλές εναλλακτικές επιλογές για να πετύχεις το ίδιο αποτέλεσμα.

Οι 10 ασκήσεις που καίνε τις περισσότερες θερμίδες

1. Τρέξιμο
Το τρέξιμο είναι η πιο αποτελεσματική άσκηση για την καύση θερμίδων, καθώς μπορεί να κάψει πάνω από 600 θερμίδες την ώρα. Είναι απλό, δεν απαιτεί εξοπλισμό και μπορείς να το κάνεις παντού.

2. HIIT
Αν ο χρόνος σου είναι περιορισμένος, το HIIT είναι ιδανικό. Αυτή η μορφή προπόνησης, που περιλαμβάνει έντονες ‘εκρήξεις’ άσκησης, ανεβάζει τον ρυθμό καύσης θερμίδων ακόμη και μετά το τέλος της προπόνησης.

3. Σχοινάκι
Αν ψάχνεις μια ευχάριστη και έντονη άσκηση που μπορείς να κάνεις οπουδήποτε, το σχοινάκι είναι η λύση. Σε μία ώρα μπορείς να κάψεις έως και 700 θερμίδες.

4. Ποδηλασία
Η ποδηλασία (ή το στατικό ποδήλατο) είναι εξαιρετική για την αντοχή και την καύση θερμίδων. Με ρυθμούς υψηλής έντασης μπορείς να κάψεις περισσότερες από 500 θερμίδες ανά ώρα.

5. Κολύμβηση
Εκτός από το ότι δυναμώνει το σώμα και βελτιώνει τη φυσική κατάσταση, η κολύμβηση καίει αρκετές θερμίδες, ειδικά αν προτιμάς τα πιο έντονα στιλ.

6. Αερόβια γυμναστική
Η αερόβια γυμναστική είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος να καις θερμίδες. Ένα μάθημα διάρκειας μίας ώρας μπορεί να σε βοηθήσει να κάψεις πάνω από 400 θερμίδες.

7. Κυκλική προπόνηση
Η εναλλαγή ασκήσεων αντοχής με γρήγορη ροή διατηρεί τον καρδιακό ρυθμό ψηλά και αυξάνει την καύση θερμίδων, βοηθώντας σε να κάψεις έως 600 θερμίδες την ώρα.

8. Mountain Climbers
Εκτός από εξαιρετική άσκηση για την ενδυνάμωση του κορμού, η άσκηση Mountain Climbers καίει αρκετές θερμίδες γρήγορα.

9. Σπριντ
Τα σπριντ είναι ιδανικά αν θέλεις να μεγιστοποιήσεις την καύση θερμίδων σε μικρό χρονικό διάστημα. Με λίγα λεπτά σπριντ μπορείς να κάψεις θερμίδες ταχύτερα από πολλές άλλες δραστηριότητες.

10. Calisthenics
Οι κάμψεις, οι βυθίσεις και άλλες ασκήσεις με το βάρος του σώματός σου μπορούν να σε βοηθήσουν να κάψεις θερμίδες ενώ ταυτόχρονα αυξάνεις τη μυϊκή σου δύναμη.

www.shape.gr

unsplash.com

Έλαιο – Λευκή Πεύκη. Εμμηνόπαυση χωρίς γήρανση!

Η Ισχύς του Μαύρου Κάρδαμου στο Αδυνάτισμα το PCOS και τον Διαβήτη

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr