Αυτά είναι τα Στρεσογόνα χρώματα μέσα στο σπίτι και καλό είναι να τα αποφεύγετε

Αυτά είναι τα Στρεσογόνα χρώματα μέσα στο σπίτι και καλό είναι να τα αποφεύγετε

Από όλα τα πράγματα που σας στρεσάρουν ή σας αγχώνουν τώρα, πιθανότατα το χρώμα των τοίχων σας δεν είναι στις προτεραιότητές σας. Αλλά τα χρώματα (ειδικά αυτά που βλέπετε καθημερινά) μπορούν να έχουν τεράστιο αντίκτυπο στις διαθέσεις σας. Ενώ μερικές αποχρώσεις μπορεί να σας χαλαρώσουν σε μια αίσθηση ήρεμου και γαλήνιου ύπνου, άλλες μπορούν να αυξήσουν δραματικά τα καθημερινά σας επίπεδα στρες.

Περιεχόμενα Άρθρου

Δεδομένου ότι γνωρίζουμε ότι δεν χρειάζεστε άλλες πηγές άγχους αυτές τις μέρες, αποφασίσαμε να σας παρουσιάσουμε τα τρια χρώματα που προκαλούν άγχος – και, φυσικά, μερικές εναλλακτικές λύσεις για την αντικατάστασή τους.

Εδώ είναι τα κορυφαία χρώματα που δεν θα θέλετε απόλυτα στους τοίχους του σπιτιού σας κατά τη διάρκεια μιας πανδημίας. Ή ίσως ακόμη και ποτέ ξανά.

Κόκκινο
Το κόκκινο είναι ένα συναισθηματικά διεγερτικό χρώμα που αυξάνει τους καρδιακούς ρυθμούς μας, τους ρυθμούς αναπνοής και αυξάνει την αρτηριακή μας πίεση ενεργοποιώντας την υπόφυση.

Αλλά το κόκκινο δεν είναι απλώς ένα χρώμα που προκαλεί άγχος – ξεχωρίζει επίσης. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι πινακίδες στοπ, οι προβολείς και ο πυροσβεστικός εξοπλισμός είναι συνήθως βαμμένα κόκκινα.

Εκτός αν ένα δυνατό χρώμα σας κάνει χαρούμενους, ίσως είναι καιρός να δοκιμάσετε κάτι λίγο λιγότερο στρεσογόνο.

Δοκιμάστε αντ ‘αυτού: Λεβάντα

Λευκό
Το λευκό μπορεί να φαίνεται σαν μια ακίνδυνη απόχρωση για να βάψετε τους εσωτερικούς σας χώρους, αλλά έντονο λευκό; Οχι τόσο πολύ.

Όταν ζωγραφίζεις έναν εσωτερικό τοίχο του σπιτιού σου με λευκό χρώμα, δημιουργείς μια κλινική ατμόσφαιρα – όχι κάτι που ευνοεί τη χαλάρωση.

«Τα απόλυτα λευκά θεωρούνται καθαρά, αλλά συχνά αντανακλούν πολύ έντονα με τον φωτισμό.

Δοκιμάστε αντ ‘αυτού: Μπεζ

Μαύρο
Ενώ το ασπρόμαυρο μπορεί σίγουρα να προσδώσει μια σύγχρονη και κομψή εμφάνιση, όπως και το ελαφρύτερο αντίστοιχο, το καθαρό μαύρο είναι πιθανό να κάνει λίγο περισσότερο και να κάνει τον χώρο σας να φαίνεται σκοτεινός και θλιβερός.

Ένα αληθινό μαύρο μπορεί να είναι αγχωτικό και καταπιεστικό για να βάψετε ένα ολόκληρο δωμάτιο.

Δοκιμάστε αντ’ αυτού: Γκρι ανθρακί

toftiaxa.gr

μένες με κόμμα

unsplash.com

Ξύδι | 19 χρήσεις που δεν γνωρίζετε

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr