Πεταλούδες στα ντουλάπια της κουζίνας (ή αλλιώς σκόροι τροφίμων); Μάθε πώς θα τις αντιμετωπίσεις

Πεταλούδες στα ντουλάπια της κουζίνας (ή αλλιώς σκόροι τροφίμων); Μάθε πώς θα τις αντιμετωπίσεις

Όλα όσα χρειάζεται να ξέρεις για να προστατεύσεις το ντουλάπι σου και να διατηρήσεις την ηρεμία σου.

Σκέφτεσαι ότι το ντουλάπι σου είναι το πιο ασφαλές μέρος στο σπίτι σου; Κάνεις λάθος! Στη γωνιά του μπορεί να κρύβεται κάτι που περιμένει να σου δημιουργήσει πονοκέφαλο: οι πεταλούδες, ή αλλιώς οι σκόροι τροφίμων. Αυτά τα μικροσκοπικά έντομα δεν κάνουν διακρίσεις και μπορεί να μετατρέψουν τα ξηρά τρόφιμα σε ένα αηδιαστικό χάος. Αν αναρωτιέσαι πώς μπορείς να αποφύγεις αυτή την απειλή και να κρατήσεις τα τρόφιμά σου ασφαλή, συνέχισε να διαβάζεις. Εδώ θα βρεις όλα όσα χρειάζεται να ξέρεις για να προστατεύσεις το ντουλάπι σου και να διατηρήσεις την ηρεμία σου.

Τι κάνουν οι σκόροι τροφίμων;
Στην ουσία, είναι παρασιτικά έντομα που μολύνουν και αλλοιώνουν τα τρόφιμα. Η παρουσία τους μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές ζημιές, καθώς τα τρόφιμα που έχουν προσβληθεί από αυτούς δεν είναι ασφαλή για κατανάλωση. Η διαδικασία είναι απλή αλλά ενοχλητική: από τη στιγμή που αγοράζουμε ένα μολυσμένο τρόφιμο, ο σκόρος αρχίζει να αναπτύσσεται μέσα σε αυτό και στη συνέχεια μπορεί να επεκταθεί σε άλλα ξηρά τρόφιμα που έχουμε στο ντουλάπι μας.

Ποια τρόφιμα πρέπει να προσέχουμε;
Οι σκόροι τροφίμων προτιμούν ξηρά τρόφιμα όπως αλεύρι, σιμιγδάλι, δημητριακά, ζυμαρικά, ζάχαρη, κακάο, ξηρούς καρπούς, μπαχαρικά, μπισκότα, αποξηραμένα φρούτα και φρυγανιές. Αυτά τα προϊόντα είναι αρκετά ευάλωτα στην επίθεση των σκόρων, γι’ αυτό και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με την αποθήκευσή τους.

Τι πρέπει να κάνεις αν ανακαλύψεις σκόρους;
Αν βρεις σκόρους τροφίμων, το πρώτο βήμα είναι να πετάξεις τις συσκευασίες που έχουν μολυνθεί. Εν συνεχεία, πρέπει να απολυμάνεις καλά τις υπόλοιπες τροφές, αφού πρώτα ελέγξεις ότι δεν έχουν τρύπες, οι οποίες μπορεί να υποδηλώνουν ότι έχουν προσβληθεί κι αυτές. Επίσης, καλό είναι να απολυμάνεις όλο το ντουλάπι σου σχολαστικά, καθώς οι σκόροι μπορεί να έχουν αφήσει αυγά σε γωνίες και κρυφά σημεία.

Πώς να αποφύγεις την επανεμφάνιση;
Η καλύτερη πρόληψη είναι η σωστή αποθήκευση των τροφίμων. Χρησιμοποίησε βαζάκια ή αεροστεγή δοχεία για να διατηρείς τα τρόφιμα σου ασφαλή από ενδεχόμενες μολύνσεις. Ένα ακόμα τρικ είναι να τοποθετήσεις φύλλα δάφνης μέσα στα δοχεία σου, καθώς οι σκόροι δεν συμπαθούν τη μυρωδιά τους. Τέλος, καθάριζε τα ντουλάπια σου συχνά για να απομακρύνεις τυχόν υπολείμματα τροφών που μπορεί να προσελκύσουν τους σκόρους.

shape.gr

unsplash.com

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Τα οφέλη του ροδόνερου για τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr