
Συνταγή Ανώμαλα σοκολατάκια (διαίτης) του Στέλιου Παρλιάρου.
Ανώμαλα σοκολατάκια, τα φτιάχνει μεν όλη η Ελλάδα, αλλά στο μυαλό μας έχουν συνδεθεί με τα παλιά καλά ζαχαροπλαστεία της Θεσσαλονίκης.
Στέλιος ΠαρλιάροςFood styling: Στέλιος ΠαρλιάροςΦωτογραφία: Άλκης Καλούδης12′ προετοιμασία2 ώρες αναμονήΣύνολο: 2 ώρες και 12′ΥλικάΒάρος: 900500 γρ. κουβερτούρα με 50% κακάο400 γρ. ξηροί καρποί της αρεσκείας μας, κατά προτίμηση καβουρδισμένοι (στον φούρνο, στους 160° C, για 10 λεπτά) και χοντροκομμένοιΔιαδικασίαΤεμαχίζουμε την κουβερτούρα και τη βάζουμε να λιώσει σε μπεν μαρί, δηλαδή σε ένα μεταλλικό μπολ που έχουμε στερεώσει πάνω σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό που βράζει.Αποσύρουμε από τη φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με μια μαρίζ (ελαστική σπάτουλα από σιλικόνη) μέχρι η θερμοκρασία της σοκολάτας να πέσει στους 31° C (δηλαδή μέχρι να κρυώσει ελαφρώς και να γίνει πιο γυαλιστερή και λίγο πιο πηχτή).Τότε προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς, ανακατεύουμε για να καλυφθούν από τη σοκολάτα και με δύο κουταλάκια παίρνουμε μικρές δόσεις και τις αραδιάζουμε πάνω σε μια λαδόκολλα, σχηματίζοντας μικρά ακανόνιστα «βραχάκια».Αφήνουμε για 1-2 ώρες, μέχρι να σταθεροποιηθούν. Διατηρούνται εκτός ψυγείου.Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 143.www.gastronomos.gr
Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας♥
Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.
φωτό: /www.pexels.com
Ετικέτες: Συνταγές μαγειρικής. Συνταγές ομορφιάς σώμα υγεία