Μετά τα 50 | Τα 5 πιο συχνά λάθη με τον ορό προσώπου

Μετά τα 50 | Τα 5 πιο συχνά λάθη με τον ορό προσώπου

Τα λάθη που κάνουν οι περισσότερες γυναίκες, συχνά άθελά τους.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΙΚΥ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

Με τις λεπτές γραμμές να μετατρέπονται σε ρυτίδες και τις καφέ κηλίδες να γίνονται ολοένα και πιο έντονες, η επιδερμίδα μετά τα 50 χρειάζεται όση περισσότερη “βοήθεια” μπορεί να δεχτεί.

Η “βοήθεια” αυτή μεταφράζεται σε πανίσχυρα σέρουμ προσώπου που φτάνουν στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος, μεταφέροντας τα συμπυκνωμένα δραστικά συστατικά τους. Πόσο σίγουρη είστε όμως ότι κάνετε την πιο έξυπνη επιλογή σέρουμ ή ότι το εφαρμόζετε με το σωστό τρόπο;

Κάνετε λάθος επιλογή σέρουμ
Μετά τα 50 ένα απλό ενυδατικό σέρουμ προσώπου δεν αρκεί. Εμπιστευθείτε φόρμουλες πλούσιες σε αντιοξειδωτικά, όπως η βιταμίνη C, ή με καθαρά αντιγηραντικά συστατικά, όπως η ρετινόλη και η μπακουκιόλη, αν θέλετε να ελαττώσετε την όψη των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων.

Τρίβοντας το πρόσωπο κατά την εφαρμογή του σέρουμ μπορεί να προκληθεί φλεγμονή, αλλά και να δημιουργηθούν λεπτές γραμμές και ρυτίδες. Προσπαθήστε να κάνετε πιο απαλές κινήσεις, αφιερώνοντας μερικά λεπτά μέσα στη μέρα σας για την προσωπική φροντίδα σας και μετατρέποντας τη skincare ρουτίνα σας στο πιο απολαυστικό τελετουργικό αυτοφροντίδας.

Ξεχνάτε το λαιμό
Η εφαρμογή του σέρουμ δεν θα πρέπει να περιορίζεται στο πρόσωπο. Είναι πολύ σημαντικό να μην αμελείτε την περιποίηση της επιδερμίδας σας κάτω από τη γραμμή του πηγουνιού, “κατεβάζοντας” το σέρουμ στο λαιμό, αλλά και στο ντεκολτέ, εκεί όπου εμφανίζονται άλλωστε τα πρώτα σημάδια γήρανσης.

Το εφαρμόζετε σε λάθος σειρά
Το σέρουμ καθώς έχει πιο λεπτόρρευστη υφή από την κρέμα, θα πρέπει να εφαρμόζεται πρώτα από αυτή, αμέσως μετά τον καθαρισμό. Ιδανικά εφαρμόστε το σε νωπή επιδερμίδα, έτσι ώστε να απορροφηθεί ακόμα πιο βαθιά.

Δεν “κλειδώνετε” την υγρασία
Μετά την εφαρμογή του σέρουμ είναι πολύ σημαντικό να “κλειδώσετε” την υγρασία στην επιδερμίδα με μία κρέμα προσώπου που να ταιριάζει στις ανάγκες της. Μερικά από τα πιο ευεργετικά συστατικά για μετά τα 50 είναι φυσικά η ρετινόλη και η μπακουκιόλη για μείωση των σημαδιών γήρανσης, το γλυκολικό οξύ για απολέπιση και η βιταμίνη C για αντιοξειδωτική προστασία.

www.harpersbazaar.gr

unsplash.com

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Έλαιο – Λευκή Πεύκη. Εμμηνόπαυση χωρίς γήρανση!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr