Γιατρός αποκαλύπτει τον σωστό τρόπο για να μαγειρέψετε πατάτες και να μην πάρετε βάρος

Γιατρός αποκαλύπτει τον σωστό τρόπο για να μαγειρέψετε πατάτες και να μην πάρετε βάρος

Γιατρός μοιράστηκε τις συμβουλές της στο podcast Doctor’s Kitchen για τον σωστό τρόπο μαγειρέματος των πατατών.

Οι πατάτες είχαν τη τιμητική τους χάρη σε μια εμπειρογνώμονα που μοιράστηκε μια συμβουλή μαγειρικής στο podcast Doctor’s Kitchen.

Η Dr. Nitu Bajekal έπλεξε το εγκώμιο της ταπεινής πατάτας, η οποία συνήθως βρίσκεται στην απαγορευμένη ζώνη μεταξύ εκείνων που στοχεύουν να χάσουν κιλά ή να ξεκινήσουν έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, ειδικά όταν μετατρέπονται σε τηγανιτές, πατατάκια και άλλες λιγότερο υγιεινές παραλλαγές.

Ωστόσο, η Dr. Bajekal δήλωσε ότι οι λάτρεις της πατάτας μπορούν ακόμα να απολαύσουν τον αγαπημένο τους υδατάνθρακα χωρίς ενοχές, αλλάζοντας τον τρόπο παρασκευής τους. Περιγράφοντας τον εαυτό της ως “τεμπέλη μάγειρα”, υποσχέθηκε στους ακροατές εύκολες συνταγές που δεν θα τους αλυσοδέσουν για ώρες στη σόμπα. Αντίθετα, η μέθοδός της επιτρέπει στις πατάτες να κάνουν τη δουλειά τους, ενώ εσείς συνεχίζετε τη μέρα σας.

Στο podcast, το οποίο παρουσίασε ο Dr. Rupy Aujla, η Dr. Bajekal συμβούλευσε: «Θέλω οι άνθρωποι να τρώνε αμυλούχα λαχανικά όπως πατάτες με φλούδα. Οι πατάτες είναι μια μεγάλη πηγή θρεπτικών συστατικών και σας βοηθούν να μείνετε χορτάτοι. Ιδανικά, πρέπει να μαγειρεύετε τις πατάτες σας, να τις βάζετε στο ψυγείο και στη συνέχεια να τις ξαναζεσταίνετε.

«Αυτό αυξάνει το ανθεκτικό άμυλο και όταν συμβαίνει αυτό τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας δεν ανεβαίνουν. Προτιμότερο επίσης είναι να τρώτε γλυκοπατάτες και άλλους κονδύλους».

Η μαιευτήρας και γυναικολόγος προέτρεψε τους ανθρώπους, ιδίως όσους πάσχουν από ορμονικές διαταραχές, να προτιμούν μια ποικίλη διατροφή. Σύμφωνα με την Dr. Bajekal, θα πρέπει να «κατευθυνθούμε προς μια δίαιτα με βάση τις φυτικές τροφές ολικής αλέσεως».

Ενώ έσπευσε να επισημάνει ότι αυτό δεν είναι ένα αυστηρά χορτοφαγικό σχήμα, τόνισε τη σημασία των περιστασιακών παρασπονδιών, όπως ένα φαγητό από έξω, έτσι ώστε η διατροφική στροφή να μη συνδέεται με συνεχή πείνα.

Τελειώνοντας την συνέντευξη της, παρείχε μερικές συμβουλές για όσους επιθυμούν να μεταβούν σε μια νέα διατροφή ή τρόπο ζωής. Αντί για μια βιαστική ριζική αλλαγή, είναι πιο υγιεινό να εγκλιματιστείτε σταδιακά σε μια περίοδο «τριών έως έξι μηνών», πρότεινε η γιατρός.

Cibum

Έλαιο κολοκύθας για φυσικό μπότοξ.

Αιθέριο έλαιο Σιτρονέλας. Εντομοαπωθητικό!

Ρυζέλαιο. Το έλαιο της Ιαπωνικής ομορφιάς.

Αιθέριο έλαιο τσουκνίδας. Η δυνατή απάντηση στην τριχόπτωση.

Αιθέριο Έλαιο Ελίχρυσος. Μοναδική Προσφορά!

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr