Φουσκωτή κασερόπιτα χωρίς φύλλο

Φουσκωτή κασερόπιτα χωρίς φύλλο

Συνταγή για κασερόπιτα αφράτη και φουσκωτή χωρίς φύλλο που μοιάζει με σουφλέ και είναι ότι πρέπει για το Κυριακάτικο τραπέζι, για ένα χορταστικό βραδινό και σίγουρα για κολατσιό.
Από τη φίλη μας Ελινα Σκλαβου.

Υλικά
Γάλα Φρέσκο 2 ποτήρια του νερού
Σιμιγδάλι Χοντρό 6 κουταλιές της σούπας
Βουτυρο 50 γραμμάρια μαλακό
Αυγα 5
Φέτα 300 γραμμάρια τριμμένη
Κασέρι 300 γραμμάρια τριμμένο
Πιπέρι Κατά βούληση
Για το πασπάλισμα
Κασέρι Κατά βούληση τριμμένο

Η κασερόπιτα είναι από τις αγαπημένες μας πίτες. Ειδικά όταν καταφέρνουμε να βρούμε συνταγές που τις κάνουν φουσκωτές και σαν σουφλέ. Μία τέτοια κασερόπιτα είναι και αυτή που θα σας δείξουμε παρακάτω κι αν τη δοκιμάσετε θα γλείφετε και τα δάχτυλά σας.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την φουσκωτή κασερόπιτα χωρίς φύλλο:

Φουσκωτή-κασερόπιτα-χωρίς φύλλο-συνταγή-

Ζεσταίνουμε στη κατσαρόλα το φρέσκο γάλα και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το χοντρό σιμιγδάλι και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πάρει βράση το μείγμα. Αφού πάρει βράση αποσύρουμε το σκεύος από την φωτιά και ρίχνουμε μέσα το μαλακό βούτυρο.

Ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να λιώσει το βούτυρο και βάζουμε το μείγμα στην άκρη να κρυώσει. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά και αφού κρυώσει η κρέμα ρίχνουμε μέσα τα αυγά και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν.

Στο τέλος ρίχνουμε στο μείγμα την θρυμματισμένη φέτα, το τριμμένο κασέρι και το πιπέρι και ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα ταψί 28ν, πασπαλίζουμε με κασέρι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, για 50 λεπτά, ανάλογα και τον φούρνο.

Ομάδα ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

daddy-cool.gr

Φωτό:daddy-cool.gr

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Λεμόνι και ουρικό οξύ: Συνταγή με μαγειρική σόδα που το ρίχνει άμεσα

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr