Δείτε πώς μπορείτε να αφαιρέσετε τη μυρωδιά μούχλας από τα έπιπλα

Δείτε πώς μπορείτε να αφαιρέσετε τη μυρωδιά μούχλας από τα έπιπλα

Ζεστά και κομψά, τα ξύλινα έπιπλα είναι ιδανικά για όσους θέλουν ένα ρουστίκ και ζεστό σπίτι. Ωστόσο, όταν δεν έχουν χρησιμοποιηθεί για λίγο, μπορεί να εμφανιστεί μια δυσάρεστη μυρωδιά μούχλας. Μάθετε πώς να ξεπεράσετε αυτό το πρόβλημα με μερικές έξυπνες συμβουλές.
Είτε πρόκειται για συρταριέρες, είτε για βιβλιοθήκες είτε για ντουλάπια, τα ξύλινα έπιπλα καταφέρνουν να συνδυάσουν την παράδοση και τη νεωτερικότητα.

Όταν είναι κλειστά για πολλή ώρα, όμως, μπορεί να συμβεί να απλωθεί μια δυσάρεστη μυρωδιά μέσα, ειδικά αν πρόκειται για παλιά έπιπλα. Αυτή η μυρωδιά προέρχεται από τη στασιμότητα του εσωτερικού αέρα αλλά και από τη γήρανση του ξύλου.

Είναι δυνατό να ανακαλύψετε ξανά τη φρεσκάδα του ξύλου και να τα αρωματίσετε σε χρόνο μηδέν.

Πριν ξεκινήσετε
Ξεκινήστε ανοίγοντας τις πόρτες των ξύλινων επίπλων σας και αδειάζοντάς τες.

Μερικές φορές, μάλιστα, η μυρωδιά μούχλας μπορεί να προέρχεται και από αντικείμενα ή παλιά ρούχα. Επομένως, είναι σημαντικό να τα βγάλετε από το ντουλάπι και να καθαρίσετε ή να πλύνετε οτιδήποτε μυρίζει.

Μην επιστρέψετε αντικείμενα στα έπιπλά σας μέχρι να ολοκληρωθεί ο καθαρισμός.

Για βαθύ καθαρισμό
Τώρα είναι η ώρα να καθαρίσετε τα ξύλινα έπιπλά σας. Αυτό είναι ένα θεμελιώδες βήμα για την εξάλειψη των δυσάρεστων οσμών.

Για αυτό, θα χρειαστείτε 3 λίτρα νερό, 2 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα και περίπου 30 g νιφάδες σαπουνιού Μασσαλίας (περίπου 30 g τρίμματα). Ανακατέψτε τα πάντα και περάστε αυτό το σκεύασμα στις εσωτερικές επιφάνειες με ένα μαλακό σφουγγάρι.

Στη συνέχεια στεγνώστε με ένα πανί μικροϊνών.

Για να αναζωογονήσετε το ξύλο
Για να εξαλείψετε αποτελεσματικά τις μυρωδιές μούχλας, θα πρέπει ωστόσο να θρέψετε το ξύλο για να το αναζωογονήσετε. Για αυτό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κοντίσιονερ που λειτουργεί ως αλάνθαστη θεραπεία για να δώσει μια δεύτερη ζωή στο ξύλο.

Πάρτε ένα μεσαίου μεγέθους μπολ και ρίξτε μισό ποτήρι ελαιόλαδο σε αυτό. Στη συνέχεια, προσθέστε 10 γραμμάρια στερεού σαπουνιού Καστίλλης, το χυμό από μισό λεμόνι και 5 με 6 σταγόνες από το αιθέριο έλαιο της επιλογής σας.

Απλώστε το conditioner στην επιφάνεια χρησιμοποιώντας ένα πινέλο. Εάν θέλετε, μπορείτε να το εφαρμόσετε και στο εξωτερικό ξύλο για να το θρέψετε και να το κάνετε να γυαλίζει.

Συμβουλές κατά της οσμής
Ακόμα κι αν έχετε καθαρίσει καλά τα έπιπλά σας και έχετε αναζωογονήσει το ξύλο, η μυρωδιά μπορεί να επιστρέψει μετά από μερικές εβδομάδες ή μήνες. Αυτός ο παράγοντας εξαρτάται ουσιαστικά από την ηλικία του ξύλου.

Μπορείτε να προσπαθήσετε να εξαλείψετε τις άσχημες οσμές τοποθετώντας ένα αποσμητικό χώρου DIY ή έναν απορροφητή οσμών μέσα στα έπιπλα.

· Αρωματικά φακελάκια
Πάρτε μια μικρή, μεσαίου μεγέθους υφασμάτινη σακούλα και γεμίστε την με αποξηραμένες φλούδες πορτοκαλιού, αποξηραμένα ροδοπέταλα και ξυλάκια κανέλας. Βάλτε επίσης λίγο βαμβάκι εμποτισμένο με ένα αρωματικό αιθέριο έλαιο: τα πιο κατάλληλα είναι αυτά με λεβάντα και σανταλόξυλο.

Στη συνέχεια, τοποθετήστε την τσάντα σε μια γωνία των επίπλων σας. Σε λίγες ώρες θα έχει ήδη γεμίσει όλο τον εσωτερικό χώρο με ένα γλυκό και μεθυστικό άρωμα.

· Ένα μπολ που απορροφά τις οσμές
Εκτός από αρωματικά φακελάκια, μπορείτε να βάλετε και ένα σύστημα απορρόφησης οσμών System D στα έπιπλά σας: μαγειρική σόδα.

Πάρτε ένα μικρό μπολ και ρίξτε 3 έως 4 κουταλιές της σούπας από αυτή τη σκόνη σε αυτό. Αυτό το προϊόν έχει πολύ υψηλή απορροφητικότητα και θα απαλλάξει τα έπιπλα από τη μυρωδιά του παλιού ξύλου.

Ρυζέλαιο. Το έλαιο της Ιαπωνικής ομορφιάς.

Αν θέλετε, μπορείτε να ρίξετε μερικές σταγόνες αρωματικό αιθέριο έλαιο πάνω από τη μαγειρική σόδα για να προσφέρει ένα υπέροχο άρωμα.

unsplash.com

derecipes.com

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr