Ποιο λαχανικό μπορεί να σώσει την καρδιά σου; Νέα έρευνα απαντά

Ποιο λαχανικό μπορεί να σώσει την καρδιά σου; Νέα έρευνα απαντά

Αυτός είναι ένας μικρός τρόπος για να κάνεις μεγάλη διαφορά στην υγεία σου, απλά και νόστιμα!

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ ποιο λαχανικό μπορεί πραγματικά να βοηθήσει στην υγεία της καρδιάς σου; Ενώ όλοι γνωρίζουμε ότι τα λαχανικά είναι καλά για εμάς, μια νέα έρευνα αποκαλύπτει κάτι πραγματικά εντυπωσιακό: ορισμένα λαχανικά μπορεί να έχουν πιο ισχυρές επιδράσεις στην αρτηριακή πίεση από άλλα.

Έλαιο – Λευκή Πεύκη. Εμμηνόπαυση χωρίς γήρανση!

Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο BMC Medicine, τα σταυρανθή λαχανικά, όπως το μπρόκολο και το λάχανο, φαίνεται να έχουν ιδιαίτερα ευεργετικές επιδράσεις στην αρτηριακή πίεση, συγκριτικά με άλλα λαχανικά όπως καρότα και πατάτες. Η έρευνα διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο Edith Cowan στην Αυστραλία και περιλάμβανε μεσήλικες και ηλικιωμένους με υψηλή αρτηριακή πίεση.

Τα σταυρανθή λαχανικά στην πρώτη γραμμή
Οι συμμετέχοντες στη μελέτη κατανάλωσαν τέσσερις μερίδες σταυρανθών λαχανικών την ημέρα, όπως μπρόκολο και λάχανο, για δύο εβδομάδες. Στη συνέχεια, έκαναν το ίδιο για άλλη μια περίοδο με λαχανικά ρίζας και κολοκύθας, όπως καρότα και πατάτες. Οι μετρήσεις της αρτηριακής πίεσης πριν και μετά κάθε περίοδο έδειξαν μια σημαντική μείωση κατά 2,5 mmHg στην ομάδα που κατανάλωνε σταυρανθή λαχανικά.

Γιατί το μπρόκολο είναι σύμμαχός σου
Η Ms. Emma Connolly, υποψήφια διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιο Edith Cowan, εξηγεί ότι τα σταυρανθή λαχανικά περιέχουν συστατικά όπως οι γλυκοσινολάτες, που έχουν δείξει να μειώνουν την αρτηριακή πίεση σε ζώα. Μάλιστα, οι ενδείξεις για τους ανθρώπους είναι επίσης ενθαρρυντικές. Εκτός από τις γλυκοσινολάτες, αυτά τα λαχανικά περιέχουν και άλλες ωφέλιμες ουσίες, όπως νιτρικά άλατα και βιταμίνη Κ, που ενδέχεται να συμβάλλουν στην υγεία της καρδιάς.

Εφαρμογές στην πράξη
Η Dr. Lauren Blekkenhorst, ερευνήτρια και μεταδιδακτορική συνεργάτιδα στο Heart Foundation, επισημαίνει ότι η κατανάλωση σταυρανθών λαχανικών δεν είναι μόνο υγιεινή, αλλά και σχετικά εύκολη να ενσωματωθεί στη διατροφή σου. Ενώ τα σταυρανθή λαχανικά συνήθως καταναλώνονται λιγότερο από άλλα, η έρευνα δείχνει ότι η αύξηση της πρόσληψής τους μπορεί να έχει σημαντικά οφέλη για την καρδιά σου.

Τι μπορείς να κάνεις;
Αν θέλεις να δεις άμεσα αποτελέσματα στην υγεία σου, ίσως είναι καιρός να προσθέσεις περισσότερο μπρόκολο, λάχανο και κουνουπίδι στη διατροφή σου. Ξεκίνα με μικρές αλλαγές: πρόσθεσε μια σαλάτα με λάχανο στο μεσημεριανό σου ή κατανάλωσε μια σούπα μπρόκολου το βράδυ.

Το μήνυμα είναι σαφές: Το να βάλεις τα σταυρανθή λαχανικά στην καθημερινότητά σου μπορεί να είναι ένα απλό αλλά αποτελεσματικό βήμα για να βελτιώσεις την αρτηριακή πίεση και να ενισχύσεις την καρδιοαγγειακή σου υγεία. Δοκίμασε τα και δες την αλλαγή!

www.shape.gr

unsplash.com

Έλαιο – Λευκή Πεύκη. Εμμηνόπαυση χωρίς γήρανση!

Η Ισχύς του Μαύρου Κάρδαμου στο Αδυνάτισμα το PCOS και τον Διαβήτη

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr