Χάπι για την Παχυσαρκία θα Αντικαταστήσει στο μέλλον το Ozempic..

Χάπι για την Παχυσαρκία θα Αντικαταστήσει στο μέλλον το Ozempic..

13% Απώλεια Βάρους σε 3 Μήνες!

13% απώλεια βάρους σε 3 μήνες! Το χάπι για την παχυσαρκία η αμυκρετίνη δείχνει υπόσχεση αντικατάστασης των ενέσεων Ozempic

Το ιερό δισκοπότηρο της απώλειας βάρους είναι από καιρό ένα ασφαλές, αποτελεσματικό χάπι που λιώνει τα κιλά χωρίς να χρειάζεται ενέσεις ή επεμβατικές διαδικασίες. Τώρα, ένα νέο φάρμακο που ονομάζεται αμυκρετίνη μπαίνει στο προσκήνιο, με εντυπωσιακά αποτελέσματα που κάνουν τόσο τους ερευνητές όσο και εκείνους που αγωνίζονται με την παχυσαρκία να κάθονται και να το προσέχουν.

Παρουσιάστηκε στην ετήσια συνάντηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη Μελέτη του Διαβήτη (EASD) στη Μαδρίτη της Ισπανίας, η αμυκρετίνη είναι έτοιμη να αναδιαμορφώσει δυνητικά όχι μόνο τα σώματα, αλλά ολόκληρο το τοπίο της θεραπείας της παχυσαρκίας. Αναπτύχθηκε από τον δανικό φαρμακευτικό κολοσσό Novo Nordisk A/S, αυτό το μικροσκοπικό δισκίο μίας φοράς την ημέρα έχει μια ισχυρή γροθιά μιμούμενο τη δράση δύο κρίσιμων ορμονών που ρυθμίζουν την όρεξη σε ένα μόνο μόριο.

Η πρώτη σε άνθρωπο δοκιμή φάσης 1 της αμυκρετίνης, που διεξήχθη από τη Novo Nordisk A/S και μια κλινική ερευνητική μονάδα στις ΗΠΑ, περιελάμβανε 124 συμμετέχοντες με δείκτη μάζας σώματος (ΔΜΣ) μεταξύ 25,0 και 39,9 kg/m2, κατηγοριοποιώντας τους ως υπέρβαροι ή παχύσαρκοι. Είναι σημαντικό ότι κανένας από τους συμμετέχοντες δεν είχε διαβήτη, επιτρέποντας στους ερευνητές να επικεντρωθούν αποκλειστικά στις επιπτώσεις του φαρμάκου στην απώλεια βάρους .

Σε μια περίοδο 12 εβδομάδων, οι συμμετέχοντες που έλαβαν τις υψηλότερες δόσεις αμυκρετίνης παρουσίασαν δραματική απώλεια βάρους. Όσοι λάμβαναν ημερήσια δόση 50 mg έχασαν κατά μέσο όρο το 10,4% του σωματικού τους βάρους, ενώ όσοι λάμβαναν δόση 50 mg δύο φορές την ημέρα έχασαν ένα εντυπωσιακό ποσοστό 13,1%. Για να το θέσουμε αυτό στην προοπτική, ένα άτομο 200 λιβρών με την υψηλότερη δόση θα μπορούσε ενδεχομένως να χάσει πάνω από 26 κιλά σε μόλις τρεις μήνες. Αντίθετα, η ομάδα εικονικού φαρμάκου έχασε μόλις το 1,1% του σωματικού της βάρους.

Αυτό που ξεχωρίζει την αμυκετίνη από άλλα φάρμακα απώλειας βάρους είναι η μοναδική προσέγγισή της διπλής δράσης. Το φάρμακο δρα τόσο ως αγωνιστής υποδοχέα αμυλίνης όσο και σαν γλυκαγόνη πεπτιδίου-1 (GLP-1), στοχεύοντας δύο βασικές ορμόνες που εμπλέκονται στη ρύθμιση της όρεξης και στα συναισθήματα της πείνας. Ενώ οι θεραπείες με βάση το GLP-1 έχουν δείξει πολλά υποσχόμενες τα τελευταία χρόνια, χορηγούνται κυρίως μέσω ενέσεων – όπως το Ozempic . Η αμυκρετίνη, από την άλλη πλευρά, προσφέρει την ευκολία ενός καθημερινού δισκίου – το πρώτο για θεραπείες που στοχεύουν και στις δύο αυτές βιολογικές οδούς.

Ενώ οι θεραπείες με βάση το GLP-1 έχουν δείξει πολλά υποσχόμενες τα τελευταία χρόνια, χορηγούνται κυρίως μέσω ενέσεων – όπως το Ozempic. (© Mauricio – stock.adobe.com)

«Ένα μόνο μόριο που στοχεύει τόσο την αμυλίνη όσο και τη βιολογία του GLP-1 σε μορφή δισκίου θα μπορούσε να προσφέρει μια πιο βολική προσέγγιση για την επίτευξη καλύτερων αποτελεσμάτων για άτομα με υπέρβαρα ή παχυσαρκία», αναφέρουν οι συγγραφείς της μελέτης σε μια δήλωση, τονίζοντας την πιθανή φύση που αλλάζει το παιχνίδι. αυτής της προσέγγισης.

Ωστόσο, όπως συμβαίνει με κάθε νέο φάρμακο, η αμυκρετίνη δεν είναι χωρίς παρενέργειες. Τα πιο κοινά προβλήματα που αναφέρθηκαν ήταν γαστρεντερική δυσφορία , κυρίως ναυτία και έμετος, καθώς και μειωμένη όρεξη. Αυτές οι παρενέργειες ήταν γενικά ήπιες έως μέτριες και εμφανίζονταν πιο συχνά σε υψηλότερες δόσεις. Είναι ενδιαφέρον ότι οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η σταδιακή αύξηση της δόσης με την πάροδο του χρόνου, γνωστή ως σταδιακή κλιμάκωση της δόσης, βελτίωσε σημαντικά την ανεκτικότητα ακόμη και στις υψηλότερες δόσεις που δοκιμάστηκαν.

Αυτό που κάνει αυτά τα αποτελέσματα ιδιαίτερα συναρπαστικά είναι η σύντομη διάρκεια της μελέτης. Πολλά φάρμακα απώλειας βάρους χρειάζονται έξι μήνες ή περισσότερο για να επιτευχθούν παρόμοια αποτελέσματα. Ακόμη πιο συναρπαστικό, η απώλεια βάρους δεν έδειξε σημάδια πλατώ στο σημάδι των 12 εβδομάδων, υποδηλώνοντας ότι η εκτεταμένη θεραπεία θα μπορούσε να οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερη μείωση βάρους.

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι αυτή η μελέτη της αμυκρετίνης ήταν μια δοκιμή φάσης 1 – το πρώτο βήμα σε ένα μακρύ ταξίδι από το εργαστήριο στο ράφι του φαρμακείου. Οι δοκιμές φάσης 1 αξιολογούν κυρίως την ασφάλεια και την ανεκτικότητα ενός φαρμάκου σε ανθρώπους, συχνά με μικρό αριθμό συμμετεχόντων. Ενώ τα αποτελέσματα απώλειας βάρους είναι πολλά υποσχόμενα, η αμυκρετίνη εξακολουθεί να αντιμετωπίζει μια αυστηρή πορεία μπροστά.

Συνήθως, ένα νέο φάρμακο πρέπει να ολοκληρώσει επιτυχώς τις δοκιμές φάσης 2 (οι οποίες αξιολογούν περαιτέρω την αποτελεσματικότητα και τις παρενέργειες) και τις δοκιμές φάσης 3 μεγάλης κλίμακας (που συγκρίνουν το φάρμακο με τις υπάρχουσες θεραπείες) προτού εξεταστεί το ενδεχόμενο έγκρισης από ρυθμιστικούς φορείς όπως ο FDA ή EMA. Αυτή η διαδικασία συχνά διαρκεί αρκετά χρόνια και περιλαμβάνει χιλιάδες συμμετέχοντες.

Μόνο μετά την άρση αυτών των εμποδίων και τη λήψη ρυθμιστικής έγκρισης, η αμυκρετίνη θα ήταν δυνητικά διαθέσιμη στα ιατρεία. Όσο συναρπαστικά κι αν είναι αυτά τα αρχικά αποτελέσματα, είναι σημαντικό να μετριαστούν οι προσδοκίες και να περιμένουμε τα αποτελέσματα μεγαλύτερων, πιο μακροπρόθεσμων μελετών για να κατανοήσουμε πλήρως τις δυνατότητες της αμυκρετίνης στην καταπολέμηση της παχυσαρκίας.

studyfinds.org

www.pexels.com

Νιασιναμίδη: Το πολυτάλαντο συστατικό. Καθαρό Σέρουμ Σε Τιμή Προσφοράς.

5 μπαχαρικά που μειώνουν τον πόνο και την φλεγμονή της αρθρίτιδας

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr