Τα 10 Καλύτερα Βότανα και Μπαχαρικά για Γρήγορη Ανάπτυξη των Μαλλιών

Τα 10 Καλύτερα Βότανα και Μπαχαρικά για Γρήγορη Ανάπτυξη των Μαλλιών

Τα 5 καλύτερα βότανα για την ανάπτυξη των μαλλιών
Ορισμένα βότανα είναι ικανά να κάνουν τα μαλλιά σας να μεγαλώνουν φυσικά και γρήγορα. Ενθαρρύνουν τους θύλακες να παράγουν νέες τρίχες και ενισχύουν την υγεία και την υφή τους. Δείτε τα παρακάτω:

Ρυζέλαιο. Το έλαιο της Ιαπωνικής ομορφιάς.

1. Χαμομήλι 
Το χαμομήλι καταπραΰνει το τριχωτό της κεφαλής, θρέφει τις ρίζες των μαλλιών και ενθαρρύνει την υγιή ανάπτυξη των μαλλιών ( 15 ). Ρυθμίζει επίσης το τριχωτό της κεφαλής και μειώνει την πτώση των μαλλιών που προκαλείται από τον κνησμό, ενώ προσθέτει φυσικά έναν ελαφρύ τόνο στα νήματα.

Πώς να το χρησιμοποιήσετε;
Ετοιμάστε ένα έγχυμα χαμομηλιού βράζοντας ένα κουταλάκι του γλυκού από το βότανο σε ένα φλιτζάνι νερό. Χρησιμοποιήστε αυτό το τσάι χαμομηλιού ως ξέπλυμα μαλλιών μετά το λούσιμο καλά.

2. Δενδρολίβανο ( Salvia rosmarinus )
Μελέτες έχουν βρει ότι ένα ενεργό συστατικό του δεντρολίβανου που ονομάζεται καρνοσικό οξύ θεραπεύει τις κατεστραμμένες νευρικές απολήξεις στο τριχωτό της κεφαλής και αναζωογονεί τους ιστούς του. Αυτό προστατεύει από τη φαλάκρα (τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες) και αποκαθιστά την ανάπτυξη των μαλλιών. ( 16 )

Πώς να το χρησιμοποιήσετε;
Φτιάξτε το τσάι/έγχυμα δεντρολίβανου σιγοβράζοντας τα φύλλα του βοτάνου σε νερό ή συμπεριλάβετέ το στην καθημερινή σας διατροφή.

Διαβάστε επίσης – Propecia and Rogaine – Η συνδυαστική θεραπεία για τη θεραπεία της τριχόπτωσης

3. Equisetum arvense
Διατηρεί το τριχωτό της κεφαλής υγιές ενισχύοντας την κυκλοφορία του αίματος και παρέχοντας σελήνιο, πυρίτιο και κυστεΐνη, τα οποία βοηθούν τα μαλλιά να αναπτυχθούν. 

Πώς να το χρησιμοποιήσετε;
Όπως και άλλα βότανα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ξέπλυμα μαλλιών σε έγχυμα ή να ληφθεί από το στόμα ως μέρος της δίαιτας. Εάν θέλετε, μπορείτε επίσης να το αναμίξετε με το αγαπημένο σας σαμπουάν και να ξεπλύνετε τα μαλλιά σας με το μείγμα.

4. Ginkgo Biloba ( Ginko biloba )
Όσον αφορά την ανάφλεξη των τριχοθυλακίων με έναν απόλυτα φυσικό τρόπο, το ginkgo biloba μπορεί να είναι μια εξαιρετική επιλογή. Αυξάνει τη ροή του αίματος σε όλο το τριχωτό της κεφαλής, επιταχύνοντας έτσι σημαντικά τη νέα και καλύτερη ανάπτυξη των μαλλιών.

Πώς να το χρησιμοποιήσετε;
Φτιάξτε ένα έγχυμα ginkgo biloba βράζοντας τρεις χούφτες από το αποξηραμένο βότανο σε 2 φλιτζάνια νερό. Στη συνέχεια, ξεπλύνετε τακτικά τα φρεσκοπλυμένα μαλλιά σας με αυτό.

5. Σημύδα ( Betula alba )
Το αιθέριο έλαιο που παρασκευάζεται από το φλοιό της σημύδας είναι ένα σούπερ έλαιο που περιορίζει τα προβλήματα των μαλλιών όπως πιτυρίδα, κνησμό, μολύνσεις του τριχωτού της κεφαλής, πτώση μαλλιών κ.λπ. Επίσης, θρέφει τα μαλλιά και υποστηρίζει τη φυσική τους ανάπτυξη.

Πώς να την χρησιμοποιήσετε;
Συνδυάστε το λάδι σημύδας με το κανονικό λάδι μαλλιών σας ή προσθέστε το στο σαμπουάν που θέλετε και χρησιμοποιήστε το μείγμα στα μαλλιά σας τακτικά για εξαιρετικά αποτελέσματα.

Τα 5 καλύτερα μπαχαρικά για την ανάπτυξη των μαλλιών

6. Κόλιανδρος ( Coriandrum sativum )

Ο κόλιανδρος είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά μπαχαρικά για τη βελτίωση της υγείας και της ανάπτυξης των μαλλιών διεγείροντας σημαντικά τους θύλακες των τριχών.

Πώς να τον χρησιμοποιήσετε;
Συμπεριλάβετε το στη διατροφή σας και σε μορφή φύλλων και σπόρων. Ωστόσο, η προσθήκη σκόνης κόλιανδρου στο λάδι των μαλλιών σας και το μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής σας μπορεί να προσφέρει τα καλύτερα αποτελέσματα.

7. Μαύρο κύμινο ( Cuminum cyminum )
Το μαύρο κύμινο είναι πλούσιο σε ωμέγα-3 και έξι βιομόρια που αυξάνουν την κυκλοφορία του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής, εμποδίζοντας την πτώση των μαλλιών και αυξάνοντας την ανάπτυξη των μαλλιών. Επίσης μειώνει την πιτυρίδα σε μεγάλο βαθμό ώστε τα μαλλιά να γίνονται υγιή και όμορφα.

Πώς να το χρησιμοποιήσετε;
Ετοιμάστε το φυσικό τονωτικό μαλλιών σας βράζοντας σπόρους μαύρου κύμινου σε νερό, φιλτράροντας το υγρό και συνδυάζοντας έναν κρόκο αυγού. Στη συνέχεια, απλώστε το σε όλο το τριχωτό της κεφαλής σας τακτικά με ένα βαμβάκι. Ένα πλούσιο μείγμα από ίσες ποσότητες ελιάς και κύμινου μπορεί επίσης να αντικαταστήσει αυτό το μείγμα.

8. Κανέλα ( Cinnamomum Verum )
Η κανέλα είναι πολύ αποτελεσματική στην ενίσχυση της ροής του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής και στην υποστήριξη της ανάπτυξης των μαλλιών. Το βότανο κρατά επίσης μακριά τις μολύνσεις του τριχωτού της κεφαλής μειώνοντας την πιτυρίδα, τον κνησμό κ.λπ.

Πώς να την χρησιμοποιήσετε;
Εφαρμόστε μία μάσκα κανέλα σε σκόνη , μέλι και ελαιόλαδο ή αυγό στο τριχωτό της κεφαλής και στα μαλλιά σας 2-3 φορές την εβδομάδα. Προσθέστε το μπαχαρικό στο ελαιόλαδο και ζεστάνετε το μείγμα για να προετοιμάσετε το μείγμα με το ζεστό λάδι .

Ρυζέλαιο. Το έλαιο της Ιαπωνικής ομορφιάς.

9. Μαύρο πιπέρι ( Piper nigrum )
Το μαύρο πιπέρι έχει εξαιρετικές ιδιότητες βελτίωσης των πεπτικών λειτουργιών και ενίσχυσης της κυκλοφορίας του αίματος. Ως αποτέλεσμα, το σώμα μας απορροφά όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά στις σωστές ποσότητες, διεγείροντας τελικά την ανάπτυξη των μαλλιών μας.

Πώς νατο  χρησιμοποιήσετε;
Αλέστε λίγο μαύρο πιπέρι σε λεία, λεπτή σκόνη και ανακατέψτε το καλά με ελαιόλαδο. Αποθηκεύστε το μείγμα σε ένα σφραγισμένο δοχείο για 2 ώρες και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε το ως μάσκα μαλλιών. Απλώστε το σε όλα τα μαλλιά σας και ξεπλύνετε με κρύο νερό μετά από μισή ώρα.

10. Σουσάμι
Οι σπόροι σουσαμιού είναι γεμάτοι με δύο βασικά μέταλλα – ασβέστιο και μαγνήσιο – ζωτικής σημασίας για τη σωστή ανάπτυξη και υγεία των τριχών.

Πώς να χρησιμοποιήσετε;
Κάνετε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής  με ζεστό σησαμέλαιο τρεις φορές την εβδομάδα. Κινήστε τις άκρες των δακτύλων σας με μια μικρή κυκλική κίνηση ασκώντας μόνο ήπια πίεση. Η από του στόματος λήψη ολόκληρου του σουσαμιού μπορεί επίσης να σας βοηθήσει στην προσπάθειά σας.

Να συμβουλεύεστε πάντα έναν γιατρό πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε φυτικό φάρμακο για την ανάπτυξη των μαλλιών. Αυτό θα σας βοηθήσει να αποφύγετε ανεπιθύμητες αντιδράσεις όπως αλλεργίες, εξανθήματα, κνίδωση, κνησμό, δυσκολία στην αναπνοή κ.λπ.

www.pexels.com

Αιθέριο έλαιο τσουκνίδας. Η δυνατή απάντηση στην τριχόπτωση.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr