Το τρικ μου για τη σαλάτα: Πώς αξιοποιώ σωστά αυτή τη μία κ.σ. ελαιόλαδο

Το τρικ μου για τη σαλάτα: Πώς αξιοποιώ σωστά αυτή τη μία κ.σ. ελαιόλαδο

Πώς χρησιμοποιώ στο έπακρο το ελαιόλαδο, χωρίς να προσθέσω περισσότερες θερμίδες αλλά και χωρίς να καταλήξει “στεγνή” η σαλάτα μου;

Όλοι γνωρίζουμε ότι το ελαιόλαδο είναι ένα βασικό συστατικό για να δώσει γεύση και υφή στη σαλάτα, αλλά όταν προσπαθούμε να ελέγξουμε την ποσότητα, η μία κουταλιά της σούπας, που συνήθως συνίσταται από τους διατροφολόγους, μπορεί να μην φαίνεται αρκετή για να καλύψει όλα τα υλικά. Τι μπορείς να κάνεις λοιπόν όταν θέλεις να απολαύσεις τη σαλάτα σου, χωρίς να προσθέσεις περισσότερες θερμίδες αλλά και χωρίς να καταλήξει “στεγνή”;

Η λύση που έχω βρει είναι να χρησιμοποιώ έξυπνα αυτή τη μία κουταλιά ελαιόλαδο. Το λάδι από μόνο του μπορεί να μην αρκεί για να “αγκαλιάσει” όλα τα υλικά της σαλάτας, αλλά με το σωστό τρικ μπορείς να το κάνεις να απλωθεί ομοιόμορφα, δίνοντας γεύση σε κάθε μπουκιά. Η λύση είναι να φτιάξεις μια ελαφριά σος, στην οποία θα προσθέσεις νερό για να είσαι σίγουρη ότι το λάδι θα “πάει παντού” και θα υγράνει ομοιόμορφα τα λαχανικά σου.

Το τρικ: Ελαφριά σος με λάδι και νερό


Αντί να αυξήσεις την ποσότητα του λαδιού, μπορείς να το συνδυάσεις με άλλα υλικά, όπως μουστάρδα και λεμόνι που δεν έχουν θερμίδες ή και μπαχαρικά, και να προσθέσεις λίγο νερό. Αυτό θα κάνει τη σος πιο ελαφριά και θα επιτρέψει στο λάδι να διανεμηθεί καλύτερα στα φύλλα και τα λαχανικά της σαλάτας σου.

Πώς θα το κάνεις:
► Ξεκίνα με μια κουταλιά της σούπας λάδι (εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο είναι ιδανικό για τις σαλάτες).

► Πρόσθεσε μουστάρδα – όχι μόνο προσθέτει γεύση, αλλά βοηθά να ομογενοποιηθεί το λάδι με το νερό – δύο πολύ διαφορετικά υλικά – δημιουργώντας μια πιο πλούσια και δεμένη σος.

► Ρίξε λίγες σταγόνες λεμόνι ή ξύδι.

► Πρόσθεσε μερικές κουταλιές της σούπας νερό – αυτό είναι το μυστικό! Το νερό αραιώνει το μείγμα και του επιτρέπει να “πάει παντού”, χωρίς να αραιώνει τη γεύση, αφού οι γεύσεις της μουστάρδας και του λεμονιού ή του ξυδιού θα παραμείνουν έντονες.

► Ανακάτεψε καλά μέχρι να δημιουργήσεις μια ομοιογενή σος. Θα δεις ότι το νερό θα βοηθήσει να συνδεθούν τα υλικά και να δημιουργηθεί ένα ελαφρύ και κρεμώδες αποτέλεσμα, παρά την απλότητα των υλικών.

Αυτή η σος όχι μόνο θα καλύψει καλύτερα όλα τα υλικά της σαλάτας σου, αλλά θα τη μετατρέψει σε ένα νόστιμο και θρεπτικό γεύμα χωρίς την ανάγκη υπερβολής στο λάδι ή τις θερμίδες.

Το λάδι από μόνο του, λόγω της πυκνότητας και της υφής του, έχει την τάση να “μαζεύεται” σε συγκεκριμένα σημεία της σαλάτας, αντί να απλώνεται ομοιόμορφα. Το νερό όμως “σπάει” αυτή την ιδιότητα, επιτρέποντας στα υγρά να καλύψουν καλύτερα τα φύλλα των λαχανικών και τα υπόλοιπα συστατικά. Επιπλέον, η μουστάρδα βοηθά να δημιουργηθεί μια σως που “δένει” καλύτερα τα υλικά, διατηρώντας παράλληλα την υγρασία και τη γεύση.

shape.gr

Ρυζέλαιο. Το έλαιο της Ιαπωνικής ομορφιάς.

www.pexels.com

Νιασιναμίδη: Το πολυτάλαντο συστατικό. Καθαρό Σέρουμ Σε Τιμή Προσφοράς.

Κορμός χωρίς ζάχαρη με μαύρη σοκολάτα και αντιοξειδωτικά

 

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr