
Οι πιο εύκολοι κουραμπιέδες που δεν χρειάζονται μίξερ – πεντανόστιμοι και πανεύκολοι
Χριστούγεννα χωρίς κουραμπιέδες και μελομακάρονα δεν γίνονται, καθώς η μυρωδιά τους είναι μεθυστική και γεμίζει σηματοδοτεί τις αρχές των γιορτών.Επίσης είναι μια ευκαιρία να φτιάξουμε κάτι όλοι μαζί στην κουζίνα, ενώ οι κουραμπιέδες είναι το πιο εύκολο εκ των δύο.Δοκιμάζουμε λοιπόν μια συνταγή που προτείνει ο Άκης Πετρετζίκης για κουραμπιέδες που δεν χρειάζονται μίξερ!ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣΥλικά150 γρ. αμύγδαλα, ωμά250 γρ. βούτυρο lurpak σε θερμοκρασία δωματίου70 γρ. άχνη ζάχαρη300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας1 κ.γ. ανθόνερο2 κ.σ. κονιάκ1 πρέζα αλάτιΓια το σερβίρισμαανθόνεροάχνη ζάχαρηΕκτέλεση-Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C στον αέρα.-Απλώνουμε τα αμύγδαλα σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε 15-20 λεπτά να καβουρδιστούν.-Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσουν.-Κόβουμε τα αμύγδαλα σε χοντρά κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα μπολ.-Εναλλακτικά τα σπάμε σε γουδί ή σε ένα μιξεράκι.-Βάζουμε σε άλλο μπολ το βούτυρο και την άχνη και ανακατεύουμε με τα χέρια μας.-Σε τρίτο μπολ βάζουμε το αλεύρι και το μπέικιν και ανακατεύουμε.-Μεταφέρουμε στο μπολ με το βούτυρο και ανακατεύουμε.-Προσθέτουμε τη βανίλια, το ανθόνερο, το κονιάκ, τα αμύγδαλα, αλάτι και ανακατεύουμε καλά.-Πλάθουμε κουραμπιέδες των 25 γρ. και μεταφέρουμε σε 2 ταψιά με λαδόκολλα.-Με το δάχτυλό μας, πιέζουμε ελαφρά την επιφάνεια του κουραμπιέ.-Ψήνουμε 20 λεπτά το κάθε ταψί, αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν.-Ραντίζουμε με ανθόνερο, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.
https://www.mystikaomorfias.gr/2019/02/21/%cf%84%ce%b9-%ce%bb%ce%ad%ce%bd%ce%b5-%cf%84%ce%b1-%ce%bc%ce%b1%ce%bb%ce%bb%ce%b9%ce%ac-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%ac%cf%83%cf%84%ce%b1%cf%83%ce%b7-%cf%84%ce%b7%cf%82/