ΠΟΙΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΦΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΘΙΣΟΥΝ;

1. Τριανταφυλλιές

Οι τριανταφυλλιές λατρεύουν το όξινο χώμα. Ο καφές βοηθά στη βελτίωση της ποιότητας του εδάφους, ενισχύει την ανθοφορία και κάνει τα φύλλα πιο πράσινα και υγιή. Μπορείς να ρίξεις κατακάθι καφέ γύρω από τη ρίζα ή να αναμείξεις μικρή ποσότητα με το λίπασμα.

2. Καμέλιες

Οι καμέλιες είναι φυτά που ευδοκιμούν σε όξινα εδάφη. Αν τους δώσεις καφέ, θα ανταποκριθούν με πιο ζωηρή βλάστηση και μεγαλύτερα, εντυπωσιακά άνθη. Το μυστικό είναι να μην το παρακάνεις, καθώς η υπερβολική οξύτητα μπορεί να τις βλάψει.

3. Ορτανσίες

Οι ορτανσίες είναι πολύ ιδιαίτερες, γιατί το χρώμα τους επηρεάζεται από το pH του εδάφους. Όσο πιο όξινο το χώμα, τόσο πιο μπλε γίνεται το άνθος. Αν θέλεις μπλε ορτανσίες, μια μικρή δόση καφέ στη ρίζα μπορεί να κάνει τη διαφορά!

4. Αζαλέες

Οι αζαλέες είναι εραστές της υγρασίας και της οξύτητας. Η προσθήκη κατακάθι καφέ βοηθά στη διατήρηση της υγρασίας γύρω από τις ρίζες και στη βελτίωση της ανθοφορίας. Πρόσεξε όμως να μην χρησιμοποιήσεις φρεσκοβρασμένο καφέ – μόνο κατακάθι.

5. Γαρδένιες

Οι γαρδένιες είναι από τα πιο ευαίσθητα λουλούδια, αλλά και από τα πιο ευωδιαστά. Χρειάζονται όξινο και καλά στραγγιζόμενο χώμα. Ο καφές προσφέρει ακριβώς τις συνθήκες που θέλουν και διευκολύνει την παραγωγή περισσότερων λουλουδιών.

Πώς να χρησιμοποιήσεις τον καφέ σωστά;

Ο καφές μπορεί να γίνει θαυματουργός για τα φυτά σου, αλλά πρέπει να τον χρησιμοποιήσεις με φειδώ και σωστά:

Χρησιμοποίησε μόνο κατακάθι καφέ (όχι ζάχαρη, όχι γάλα).

Απόφυγε τον φρεσκοβρασμένο καφέ, γιατί είναι πολύ συμπυκνωμένος και μπορεί να βλάψει τις ρίζες.

Μπορείς να αναμείξεις τον καφέ με χώμα ή λίπασμα, ώστε να μειώσεις την οξύτητα.

Μία φορά την εβδομάδα είναι αρκετή δόση για τα περισσότερα φυτά.

Αν το φυτό σου δείξει σημάδια υπεροξύτητας (κιτρίνισμα φύλλων), σταμάτα τη χρήση για λίγο.

Ποια φυτά να αποφύγεις να ποτίζεις με καφέΟ καφές δεν κάνει για όλα τα λουλούδια. Φυτά που αγαπούν αλκαλικά ή ουδέτερα εδάφη, όπως οι λεβάντες, οι βασιλικοί και οι γεράνια, δεν ανταποκρίνονται καλά στον καφέ. Επίσης, αν το χώμα σου είναι ήδη πολύ όξινο, ο καφές μπορεί να επιβαρύνει την κατάσταση.

Ο καφές μπορεί να γίνει φυσικός σύμμαχος της κηπουρικής, αρκεί να χρησιμοποιηθεί με μέτρο και στις σωστές ποικιλίες. Τριανταφυλλιές, ορτανσίες, αζαλέες, καμέλιες και γαρδένιες είναι μεταξύ των λουλουδιών που “ανθίζουν” με λίγη καφεΐνη. Αν θες πλούσια, υγιή λουλούδια χωρίς χημικά, ο καφές ίσως είναι το πιο απλό και φυσικό μυστικό που έχεις ήδη στην κουζίνα σου.

foto: www.freepik.com

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καλάθι αγορών
Κύλιση στην κορυφή