Ύπνος και μακροζωία: 3 πρωινές συνήθειες που βελτιώνουν την υγεία και παρατείνουν το προσδόκιμο ζωής, σύμφωνα με ειδικό

Ύπνος και μακροζωία: 3 πρωινές συνήθειες που βελτιώνουν την υγεία και παρατείνουν το προσδόκιμο ζωής, σύμφωνα με ειδικό

Ανακαλύψτε τις τρεις πιο σημαντικές πρωινές συνήθειες για να εξασφαλίσετε μια μακρά και υγιή ζωή, σύμφωνα με τον διατροφολόγο και personal trainer Daniel Herman. Αποκτήστε ενέργεια, βελτιώστε τη διάθεσή σας και ζήστε περισσότερο.

Ύπνος: 4 πρωινές συνήθειες που πρέπει να σταματήσετε για να έχετε μια καλή μέρα – 5 συμβουλές που θα σας βοηθήσουν
Θέλετε να βελτιώσετε την υγεία σας και να αυξήσετε τις πιθανότητες μακροζωίας; Έχετε σκεφτεί την πρωινή σας ρουτίνα; Ο Daniel Herman, personal trainer, διατροφολόγος και ιδρυτής της Bio-synergy, μοιράζεται τρία βασικά στοιχεία που είναι απαραίτητα για μια καλή πρωινή ρουτίνα.

«Πιείτε ένα ποτήρι νερό μόλις ξυπνήσετε για να ενυδατώσετε το σώμα σας μετά από αρκετές ώρες ύπνου», συμβουλεύει ο Herman. «Αυτό βοηθά στην εκκίνηση του μεταβολισμού σας και στην πέψη».

Ο Herman συνιστά ανεπιφύλακτα να «εντάξετε τη σωματική δραστηριότητα στην πρωινή σας ρουτίνα. Είτε πρόκειται για γρήγορο περπάτημα, τζόκινγκ, ποδηλασία ή προπόνηση, η τακτική άσκηση ενισχύει την καρδιαγγειακή υγεία, βελτιώνει τη διάθεση και ενισχύει τη μακροζωία».

Μια άλλη κορυφαία συμβουλή του είναι να «περάσετε λίγο χρόνο έξω ή κοντά σε ένα παράθυρο για να έρθετε σε επαφή με το φυσικό ηλιακό φως». «Η έκθεση στο ηλιακό φως βοηθά στη ρύθμιση του κιρκαδικού σας ρυθμού, αυξάνει την παραγωγή βιταμίνης D και επηρεάζει θετικά τη διάθεση και την γενική υγεία», εξηγείο ο Herman.

3 κορυφαίες πρωινές συνήθειες για την βελτίωση της υγείας και τη μακροζωία
Πιείτε ένα ποτήρι νερό μόλις ξυπνήσετε.
Εντάξτε τη σωματική δραστηριότητα τα πρωινά.
Περάστε λίγο χρόνο έξω τα πρωινά.
Άλλες χρήσιμες συμβουλές για μακρά και υγιή ζωή

Μια επιπλέον συμβουλή από τον Herman περιλαμβάνει τον προγραμματισμό της ημέρας σας χρησιμοποιώντας τα πρωινά για να θέσετε στόχους. «Αυτό βοηθά στη δημιουργία αίσθησης κατεύθυνσης και σκοπού, αυξάνοντας την παραγωγικότητα και μειώνοντας το στρες», λέει ο Herman.

Ο Herman πρόσθεσε επίσης ότι οι άνθρωποι πρέπει να «μειώσουν την έκθεση σε ηλεκτρονικές συσκευές» τις πρώτες ώρες της ημέρας. «Αντίθετα, επικεντρωθείτε σε δραστηριότητες που προάγουν τη διαύγεια του μυαλού και τη χαλάρωση», είπε ο Herman. «Θυμηθείτε, η συνέπεια είναι το κλειδί κατά την καθιέρωση πρωινών συνηθειών», πρόσθεσε.

«Εντάξτε σταδιακά αυτές τις πρακτικές στη ρουτίνα σας, προσαρμόζοντάς τες στις προτιμήσεις και τον τρόπο ζωής σας». Η ενυδάτωση, η άσκηση και η πρόσληψη βιταμίνης D από τον ήλιο, μπορούν όλες να συμβάλουν στην προώθηση της υγείας και της μακροζωίας.

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (NHS) αναφέρει: «Οι περισσότεροι άνθρωποι πρέπει να στοχεύουν να πίνουν αρκετά κατά τη διάρκεια της ημέρας, ώστε τα ούρα τους να είναι καθαρού ανοιχτού κίτρινου χρώματος».

Όσον αφορά την άσκηση, οι άνθρωποι πρέπει να στοχεύουν σε τουλάχιστον 150 λεπτά δραστηριότητας την εβδομάδα και να φορούν καθημερινά αντηλιακό για να προστατεύσουν το δέρμα τους από τις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου.

www.enikos.gr

www.pexels.com

Το φρούτο που έχει ίδια ποσότητα ζάχαρης με μία σοκολάτα γάλακτος!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr