Παραδοσιακή Φανουρόπιτα με 7 Υλικά
Η φανουρόπιτα είναι ένα γλυκό σύμβολο πίστης και ελπίδας. Φτιάχνεται από τις νοικοκυρές κυρίως στις 27 Αυγούστου, τη γιορτή του Αγίου Φανουρίου, αλλά και οποιαδήποτε άλλη στιγμή κάποιος ζητάει «φανέρωση» – να βρει χαμένα αντικείμενα, λύση σε πρόβλημα ή και μια νέα ευκαιρία στη ζωή του.
Υλικά (για φανουρόπιτα 7 συστατικών)
ΈΤΟΙΜΟ ΣΕ 5 ΛΕΠΤΑ. ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΓΛΥΚΟ ΠΟΥ ΡΥΘΜΙΖΕΙ ΤΗΝ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ
-
1 ποτήρι λάδι
-
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
-
1 ποτήρι ζάχαρη
-
1 κουταλάκι κανέλα
-
1 κουταλάκι σόδα
-
3 ποτήρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-
1/2 ποτήρι σταφίδες
(Σε άλλες εκδοχές βάζουν 9 υλικά, προσθέτοντας επίσης σουσάμι ή καρύδια, πάντα νηστίσιμη χωρίς αυγά και γάλα.)
Εκτέλεση
-
Σε μεγάλο μπολ ρίχνεις το λάδι, τον χυμό πορτοκαλιού και τη ζάχαρη και ανακατεύεις καλά.
-
Διαλύεις τη σόδα μέσα σε λίγο χυμό πορτοκαλιού.
-
Προσθέτεις το μείγμα στο μπολ μαζί με την κανέλα.
-
Σιγά-σιγά ρίχνεις το αλεύρι μέχρι να γίνει ζύμη μαλακή και ομοιογενής.
-
Τέλος, βάζεις τις σταφίδες.
-
Λαδώνεις ένα ταψί, αδειάζεις το μείγμα και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45–50 λεπτά.



