Βουτυράτοι κουραμπιέδες του Πετέκ

Βουτυράτοι κουραμπιέδες του Πετέκ

Οι κουραμπιέδες του ζαχαροπλαστείου Πετέκ είναι περιζήτητοι.

Γιώργος Μαγκλάρας
Βουτυράτοι κουραμπιέδες του Πετέκ
Φωτό: Άρτεμις Τσίπη

Χρόνος Προετοιμασίας:

30λ
Χρόνος Μαγειρέματος:

40λ
Βαθμός Δυσκολίας:

Υλικά
Για 35 τεμάχια
360 γρ. βούτυρο γάλακτος
150 γρ. άχνη ζάχαρη + επιπλέον
για το σερβίρισμα
950 γρ. μαλακό αλεύρι
150 γρ. αμύγδαλα καβουρντισμένα
και σπασμένα
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Λίγο κονιάκ ή ανθόνερο

Εκτέλεση
Χτυπάμε καλά σε μια μπασίνα το βούτυρο με την άχνη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.

Η διαδικασία πρέπει να γίνεται με αργούς ρυθμούς χωρίς να σταματάμε το ανακάτεμα. Στο τέλος ενσωματώνουμε το καβουρντισμένο αμύγδαλο και πλάθουμε τους κουραμπιέδες.

Τους αραδιάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τους ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C, για 40 λεπτά.

Αφού κρυώσουν, τους ψεκάζουμε με κονιάκ ή ανθόνερο και τους πασπαλίζουμε με άχνη, χρησιμοποιώντας ένα κόσκινο.

Πηγή: www.tovima.gr

Φωτογραφία: www.tovima.gr

 

Λάδι κανέλας.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr